Γ. Διγαλέτος: "Γενική ικανοποίηση από την εκδήλωση στο πολύκεντρο των Διβαράτων"

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 31 Μαΐου 2022 08:43

Γ. Διγαλέτος: "Γενική ικανοποίηση από την εκδήλωση στο πολύκεντρο των Διβαράτων"

Γενική η ικανοποίηση από την εκδήλωση του Σαββάτου 28 του Μάη στο πολύκεντρο των Διβαράτων.

Επίσης γενική η διαπίστωση για το υψηλό επίπεδο συνολικά των ομιλητών και των προσωπικοτήτων που παραβρέθηκαν στο χώρο.

Η εκτίμηση των συμμετεχόντων ότι σπανίζουν τέτοιου ύφους και περιεχομένου εκδηλώσεις, δίνουν την ώθηση για συνέχιση των προσπαθειών ώστε να αναδεικνύονται οι πτυχές των προβλημάτων που ταλανίζουν την καθημερινότητά μας.

Πολλές από τις πτυχές αυτές κρατούνται από τα κέντρα εξουσίας επιμελώς κρυφές από εμάς τους πολίτες και που η γνώση τους μας καθιστούν πιο ενεργούς , ενημερωμένους και συνεπώς αποτελεσματικούς στις διεκδικήσεις μας.

Γι αυτό το λόγο και με δεδομένο το θετικότατο αποτέλεσμα νομίζω ότι πρέπει να ανανεωθεί το ραντεβού σε επόμενες εκδηλώσεις ανάλογου ενδιαφέροντος και σημασίας.

Όμως για να πραγματοποιηθεί αυτό το εγχείρημα στα Διβαράτα υπήρξαν σημαντικές βοήθειες από εξαιρετικούς εξωτερικούς συνεργάτες που συνέβαλαν τα μέγιστα για το σκοπό αυτό.

Γι αυτό τους αξίζει ιδιαίτερη αναφορά και τα εύσημα ,.. στον κ. Λάμπρο Τζάννη ( τεχνική υποστήριξη) , στον κ. Γιώργο Κλαουδάτο (επιχειρηματία – bazaar Σάμης) και στην κ. Τζούλια Δόριζα για την παρουσίαση.
Μοναδικό σημείο που προκάλεσε θλίψη και άλλα συναισθήματα αρνητικά, ήταν η εμφανέστατη χρονίζουσα εγκατάλειψη του χώρου !!!

Αυτήν την πρώτη εικόνα την προμηνύει στον επίδοξο επισκέπτη η παντελείς έλλειψη σήμανσης που θα πρέπει να υποδεικνύει την διαδρομή , η οποία δεν είναι καθόλου εύκολη για την πρώτη φορά επίσκεψης.
Και αφού καταφέρει κανείς να φτάσει αντικρίζει τη φθορά του χρόνου στο κτήριο, ξεκινώντας από τα εξωτερικά φωτιστικά σώματα, τους σοβάδες, τις ξύλινες πέργολες !!

Στον προαύλιο και στον αύλειο χώρο στα παρτέρια και στο παρκινγκ, τα αγριόχορτα απειλητικά κυριαρχούν μέχρι που αποτρέπουν και την πρόσβαση !!!

Ο χρόνος που είχε ανακοινωθεί η εκδήλωση ήταν σκόπιμα αρκετός ( περίπου μήνας) ούτως ώστε να γίνουν μικροεπεμβάσεις καθαρισμού , τουλάχιστον !
Κρίμα πραγματικά… το κατά γενική ομολογία ΣΤΟΛΙΔΙ ! για την περιοχή των Διβαράτων και για τον δήμο Σάμης πολύκεντρο «Θέμος Ποταμιάνος» να εμφανίζει αυτήν την εικόνα σε τόσο σημαντικές εκδηλώσεις που συγκεντρώνουν τα βλέμματα πολιτών εντός και εκτός νησιού !!!

Φίλοι και φίλες οι αποκεντρωτικού χαρακτήρα εκδηλώσεις , εκτός από την προσφορά της γνώσης, αναδεικνύουν τα αξιόλογα σημεία του δήμου μας και του νησιού μας συνεισφέροντας στην προβολή των θετικών στοιχείων τους αλλά και στην διόρθωση των αρνητικών, προσφέροντας πιστεύω τελικά στην βελτίωση του συνόλου μας σε κάθε παρουσίαση όταν και όπου αυτή γίνεται!

Γιάννης Γ. Διγαλέτος


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250