Κουρκουμέλης στον COSMOS 96,5 για πεζοδρόμηση Σκάλας : Δικαιωνόμαστε μετά από πολλούς αγώνες

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022 20:27

Κουρκουμέλης στον COSMOS 96,5 για πεζοδρόμηση Σκάλας : Δικαιωνόμαστε μετά από πολλούς αγώνες

O Αντιδήμαρχος Ελειού – Πρόννων Νίκος Κουρκουμέλης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και μίλησε για την θετική εξέλιξη σχετικά με το ΦΕΚ που έλαβε η πεζοδρόμηση στη Σκάλα.

«Μετά από πολύ καιρό και μετά από πολύ αγώνα επιτέλους δικαιωνόμαστε και καταφέραμε να ολοκληρωθεί αυτή η περιβόητη πεζοδρόμηση της Σκάλας. Αυτό σημάνει ότι ο κεντρικός δρόμος της Σκάλας – ο οποίος έχει κατασκευαστεί για πεζόδρομος  επί Παρίση, κάτι που δεν ολοκληρώθηκε επί της θητείας του – θα δώσει μια ανάσα στο χωρίο και θα γίνει πιο τουριστικό και ανθρώπινο. Οι επιχειρήσεις θα αναβαθμιστούν και οι τουρίστες θα περπατάνε με ασφάλεια. Είμαστε ικανοποιημένοι από αυτή την απόφαση».

«Οι όποιες αντιδράσεις, μετά από δύο χρόνια  τμηματικού κλεισίματος, έχουν καμφθεί. Αυτοί που αντιδρούσαν πλέον έχουν καταλάβει το όφελος. Πολλοί το περίμεναν. Βέβαια κάποιοι είχαν μάθει να χρησιμοποιούν τον δρόμο και δεν θα τους καλοφαίνεται.

«Εμείς θα εφαρμόσουμε την μελέτη, θα παραγγείλουμε και τα σήματα που προβλέπονται και θεωρούμε ότι δεν θα υπάρξουν παρανομίες. Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε κάποιους που παρανομούσαν, αλλά δεν έχουμε και την στήριξη της αστυνομίας. Πρέπει ο κόσμος να το συνειδητοποιήσει, να το σεβαστεί και να εφαρμοστούν όλα έτσι όπως πρέπει. Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που δικαιούνται – λόγω του σημείου του σπιτιού τους και του πάρκινγκ τους – να περνούν από τον πεζόδρομο».

«Σημαντικό είναι ότι και αρκετοί από τους επαγγελματίες που αντιδρούσαν στην αρχή, πλέον αυτό το κομμάτι που πεζοδρομήθηκε το διαφυλάττουν. Δεν γίνεται να υπάρχουν τραπεζάκια, να κάθονται τουρίστες και να περνάνε αμάξια».




00 inkefalonia general ad 300X250