Τηλέμαχος Καραβίας: "Σαρακοστή και Δήμος Ιθάκης"

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013 09:37

Τηλέμαχος Καραβίας: "Σαρακοστή και Δήμος Ιθάκης"

Επτά ποδαράκια συμβολίζουν τις επτά βδομάδες απ' τις Απόκριες μέχρι την Ανάσταση- η κυρά Σαρακοστή υπήρξε, τρόπον τινά, η «βασίλισσα» του... νηστίσιμου Σαραντάμερου (ουσιαστικά πενηνταήμερου όμως) που ξεκίνησε χθες την Καθαρά Δευτέρα και αυτή η χρονιά θα είναι η μοναδική που θα βρει πέρα για πέρα απήχηση στο Δήμο Ιθάκης. Με ένα Δήμαρχο που απουσιάζει για πολλοστή φορά στη Ρουμανία και που τώρα δεν έχει μόνο να αντιμετωπίσει τα 9 εκ ευρώ χρέη της ΔΟΥ Αγίου Δημητρίου αλλά και άλλα τόσα της αντίστοιχης ΔΟΥ στο Βουκουρέστι για χρέη των εκεί επιχειρήσεων του.

Με μια νεοεκλεγέντα Πρόεδρο του ΔΣ Ιθάκης που θέλει να παίζει και το ρόλο της Αντιδημάρχου μιας και ο πραγματικός Αντιδήμαρχος δεν έχει καμία αρμοδιότητα από το Δήμαρχο. Αυτό φυσικά έχει εκνευρίσει κάποιον υπάλληλο που μάλιστα ούτε λίγο ούτε πολύ της είπε να επιλέξει τι θέλει να είναι Πρόεδρος η Αντιδήμαρχος, γιατί ο ίδιος μπορεί να είναι ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής!!!

Με μια Πρόεδρο ΔΣ που απείχε προκλητικά από τις εκδηλώσεις της Αποκριάς μιας και η ίδια πιστεύει ότι «Πολλοί άνθρωποι φορούν μάσκες κάθε μέρα για διαφορετικούς λόγους και αυτό το κάνουν γιατί έτσι κρύβουν τα πραγματικά τους συναισθήματα και τις ανασφάλειές τους. Γίνεται σαφές ότι οι μάσκες εκτός από την ανάγκη των ανθρώπων για μεταμφίεση εξυπηρετούν και την ανάγκη τους να κρύβουν τον πραγματικό τους εαυτό και υπό αυτήν την έννοια να «μεταμφιέζονται» στις διαπροσωπικές τους σχέσεις φορώντας τη μάσκα που τους βολεύει και εκείνη με την οποία νιώθουν πιο άνετα. Αυτή είναι η καθημερινή μεταμφίεση, που άτομα ασφαλή και ψυχολογικά ισορροπημένα, δεν νιώθουν την ανάγκη να την εφαρμόσουν». Και προτείνει μάλιστα: «Νιώστε ασφαλείς και παραμείνετε έτσι.....»

Με την πλειοψηφία της Δημοτικής Αρχής να άγεται και να φέρεται σε ένα γαϊτανάκι αποφάσεων στο ΔΣ ακολουθώντας τις λανθασμένες επιταγές του Δημάρχου της, άβουλη και τις περισσότερες φορές επικίνδυνη με τη στάση της, που είναι ικανή να προχωρήσει σε παραίτηση –άποψη μερικών- μη και της ακουμπήσουν τον απατεώνα αρχηγό της

Με ένα παραιτημένο νεοεκλεγέν προσωρινό ΔΣ των εργαζομένων στο Δήμο Ιθάκης που δεν είχε τα κότσια να καταδικάσει την απερίγραπτη και ανυπόστατη αναφορά της αδελφής του Δημάρχου κατά των υπαλλήλων και την άνευ προηγουμένου επίθεση της κατά της προϊσταμένης Οικονομικών Αμαλίας Οικονόμου. Που δεν βγήκε ανοικτά να ενημερώσει το ΔΣ ότι η συγκεκριμένη κυρία έχει αποσυντονίσει πλήρως την λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου Ιθάκης και συνεχίζει να τους διασύρει και να σπέρνει τη διχόνοια ανάμεσα τους.

Με Εμπόρους και Εργολάβους να σέρνονται στις υπηρεσίες μετά από προτροπή της πρώην Αντιδημάρχου για να πληρωθούν με ένα μη εγκεκριμένο προϋπολογισμό ανεφάρμοστο-επικίνδυνο-παράτυπο που συντάχθηκε εξ ολοκλήρου από τον οικονομολόγο Δήμαρχο Ιθάκης μέλος της ομάδας Leontief όταν πήρε το Νόμπελ οικονομετρίας! Μόνο που το Νόμπελ το πήρε ο Leontief το 1973 στην Οικονομική επιστήμη και ο Δήμαρχος Ιθάκης γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο το 1974 όπως λέει στο προεκλογικό του φυλλάδιο. Έτσι εξηγούνται τα μύρια όσα αναγράφονται στον προϋπολογισμό του Δήμου Ιθάκης που αναμένεται να επιστρέψει πίσω από την Περιφερειακή Διοίκηση.

Και τέλος με την κοινωνία της Ιθάκης να έχει αποστασιοποιηθεί από τα τεκταινόμενα στο Δήμο Ιθάκης, λες και η Σαρακοστή δεν κρατάει λίγες εβδομάδες αλλά για όλη τη θητεία Κασσιανού, περιμένοντας από κάποιους «πρώην και νυν» να βγάλουν το φίδι από την τρύπα - οι περισσότεροι μάλιστα να υποστηρίζουν ακόμη πως δεν ήξεραν με τι φίδια είχαν να κάνουν.

Να σας ευχηθούμε ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ πιστεύοντας ότι κάποιοι από τους διοικούντες στο Δήμο Ιθάκης θα βρουν τον δρόμο της παραίτησης αυτό το νηστίσιμο σαραντάμερο (ουσιαστικά πενηνταήμερο) και να μην έχουν τα μούτρα να έρθουν να ξαναζητήσουν την ψήφο μας στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές!!!

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250