Ο Διονύσης Στανίτσας αποκαλύπτει μέσω του COSMOS 96,5 ότι θα είναι ξανά υποψήφιος και μας προσκαλεί για Πάσχα στην Ιθάκη

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Απριλίου 2022 16:09

Ο Διονύσης Στανίτσας αποκαλύπτει μέσω του COSMOS 96,5 ότι θα είναι ξανά υποψήφιος και μας προσκαλεί για Πάσχα στην Ιθάκη

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τους δημοσιογράφους  Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή,  φιλοξενήθηκε  ο Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας . 

Συνοπτικά αναφέρθηκε: 

Στην διαφημιστική καμπάνια με κεντρικό μήνυμα «Ιθάκη, αξέχαστη εμπειρία ζωής» με την οποία  καλωσορίζει και φέτος ο Δήμος Ιθάκης τους επισκέπτες του Πάσχα « Η Τουριστική Επιτροπή που απαρτίζεται από 9 Δημοτικούς Συμβούλους της Ιθάκης αλλά και ανθρώπους που ασχολούνται με τον τουρισμό , προσπαθούν με διάφορους τρόπους και με τα λίγα χρήματα που διαθέτουμε για την τουριστική προβολή , να κάνουμε μία καμπάνια για το Πάσχα αλλά και για το «νεκρό» διάστημα του Μαΐου που είναι ο συνδετικός κρίκος Πάσχα και καλοκαιριού. Προσπαθούν να ξεκινήσει σιγά σιγά η προβολή της Ιθάκης μέσα από το Πάσχα και από επόμενες εκδηλώσεις που θα γίνουν εδώ στο νησί.»

Τι έχει να προσφέρει το Πάσχα στην Ιθάκη: « Το Πάσχα στην Ιθάκη όπως και στα μικρά νησιά και στους ορεινούς Δήμους είναι οικογενειακό. Γίνονται εκδηλώσεις σε όλα τα χωριά τις Ιθάκης με επιταφίους, την Κυριακή του Πάσχα οι Κοινότητες ψήνουν αρνιά, κάτι που δεν γινόταν με τον covid και ελπίζω φέτος όλα αυτά να είναι παρελθόν , έτσι ώστε να μπορέσουμε και το καλοκαίρι να κάνουμε και τα πανηγύρια που ο κόσμος τα χει αποζητήσει και να μπούμε σε έναν κανονικό ρυθμό ζωής. Το Πάσχα στην Ιθάκη συνδυάζεται και με το μπάνιο και με τον τουρισμό, ήδη το 80% των εστιατορίων είναι έτοιμα να ανοίξουν , ήδη τα ενοικιαζόμενα δωμάτια είναι ανοιχτά, έχουμε υποδεχτεί τα πρώτα κότερα στο λιμάνι, και εάν  δεν στραβώσει κάτι παρ όλη την ακρίβεια και το θέμα του κορονωιού, φέτος θα είναι ένα καλό Πάσχα για τα νησιά μας».

Για την κοινή τουριστική προβολή των δύο νησιών: « Θεωρώ ότι η τουριστική προβολή των νησιών θα πρέπει να είναι κοινή. Υπάρχει συνεργασία με τους Δήμους της Κεφαλονιάς, θα μπορούσε να είναι καλύτερη, σε κάποια θέματα, σιγά σιγά πιστεύω ότι θα πιάσουμε ένα μέγιστο στόχο, έτσι ώστε να μπορέσουμε να έχουμε μια καλή τουριστική σεζόν και να μπούνε και οι βάσεις για τις επόμενες , γιατί είναι πάρα πολλά τα θέματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή.

Αγγίζοντας την προοπτική επανάληψης μέτρων του παρελθόντος: « Τι άλλο να κάνουμε, και αυτοί που αιμορραγούν αυτή τη στιγμή είναι οι Δήμοι, όλοι έχουν το δικαίωμα στις αυξήσεις, αλλά ο Δήμος δεν έχει το δικαίωμα να αυξήσει ούτε τα δημοτικά τέλη, ούτε τα τέλη ύδρευσης, γιατί θα πέσουν όλοι να μας φάνε. Όμως οι φόροι αυξάνονται, τα Υπουργεία μπορούν να επιχειρούν αυξήσεις, εμένα κανείς δεν μου έχει πει φέτος από πού θα πάρω επιχορήγηση για τα εργοστάσια αφαλάτωσης που φέτος το κόστος του ρεύματος υπολογίζω ότι θα φτάσει 70με 80 χιλιάδες ευρώ από ότι πέρυσι».

Σ αυτό το σημείο έγινε αναφορά και  στον τομέα των δημοσίων – αλλά και των ιδιωτικών – έργων που πλέον μιλάνε ανοιχτά για εκτροχιασμό προϋπολογισμών και κίνδυνο να μην μπορέσουν να ολοκληρωθούν πολλά έργα που ήδη εκτελούνται ή έχουν ανατεθεί. Τόνισε δε ότι επιβάλλεται το κράτος να επανεξετάσει κάποια πράγματα σε σχέση με τα κόστη των έργων.

 Τα εν εξελίξει έργα στη Ιθάκη: « Δύο έργα μεγάλα αυτή  τη στιγμή τρέχει ο Δήμος μας, 29 Απριλίου θα είναι στην Ιθάκη η εταιρεία που έχει αναλάβει την μελέτη του Βιολογικού  καθαρισμού και αν όλα πάνε καλά την επόμενη εβδομάδα η Περιφερειάρχης θα υπογράψει την ένταξη του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Δήμου  κόστους 3 εκατομμυρίων στο ΕΣΠΑ. Είναι 2 πολύ σημαντικά έργα για μας που δουλεύουμε αυτό το διάστημα και ελπίζω όλα να πάνε καλά». Σ αυτό το σημείο καυτηρίασε την συμπεριφορά κάποιων σε σχέση με την συλλογή και ρίψη των σκουπιδιών και ενημέρωσε για την πολιτική του Δήμου στην καθαριότητα τα τελευταία χρόνια.

Ακολούθως Ο κ. Στανίτσας  αναφέρθηκε στις  επισκέψεις εκπροσώπων κομμάτων για την καταγραφή των προβλημάτων της Ιθάκης , αλλά και σε πολύ σημαντικές προσωπικές  στιγμές  αθλητικού ενδιαφέροντος και την απόφαση του να αποσυρθεί από την εποπτεία τοπικού αθλητικού  Σωματείου με την προϋπόθεση ότι θα είναι πάντα αρωγός στα αθλητικά δρώμενα της Ιθάκης.

Για την θητεία του στον Δημαρχιακό Θώκο: « Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που ο κόσμος αναγνωρίζει το έργο που κάνουμε κι εγώ και όλοι οι συνεργάτες μου, θεωρώ ότι είμαστε μια πολύ καλή ομάδα και αυτή η ομάδα με καινούργιες προσθήκες θα κατέβει και στις επόμενες εκλογές».

Κλείνοντας ενημέρωσε ότι η νέα σύμβαση που θα υπογραφεί για την σύνδεση της Ιθάκης με την Πάτρα θα είναι 5ενταετίας και με νέους κανόνες , που δεν θα υπάρχει διακοπή δρομολογίων καθ όλη τη διάρκεια του έτους. Εξήρε δε τις παρεμβάσεις του Λιμενικού Ταμείου Κεφαλονιάς Ιθάκης στο Λιμάνι του Πίσω Αετού οι οποίες το ενισχύουν για να λειτουργήσει ακόμη πιο καλά. 

Ακολουθεί το ηχητικό  της συνέντευξης. 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250