Η Συντονιστική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Αργοστολίου για το κυκλοφοριακό

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2022 12:21

Η Συντονιστική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Αργοστολίου για το κυκλοφοριακό

 Το κυκλοφοριακό πρόβλημα του ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ έχει τα τελευταία χρόνια επιδεινωθεί δραματικά. Σήμερα αποτελεί το πρώτο λειτουργικό πρόβλημα της πόλης.

Η ρίζα του κυκλοφοριακού προβλήματος ανάγεται ιστορικά, αφενός μεν στην πολεοδομική συγκρότηση του Αργοστολιού, αφετέρου δε στην ανισομέρεια της συγκέντρωσης των οικονομικών δραστηριοτήτων, στις στρεβλώσεις του παραγωγικού μοντέλου, καθώς και στην άναρχη και άνευ σχεδίου επέκταση του οικιστικού ιστού.

Σήμερα, το πρόβλημα εκδηλώνεται με την καθημερινή συμφόρηση των κύριων οδικών αξόνων της πόλης, τα μποτιλιαρίσματα, την ταλαιπωρία χιλιάδων κατοίκων και επισκεπτών της πόλης, την απώλεια ωρών εργασίας, την έκπτωση των λειτουργιών-υπηρεσιών της πόλης καθώς και την περιβαλλοντική-οικονομική επιβάρυνση. Το κυκλοφοριακό λοιπόν, έχει αναχθεί σε ενδημική μάστιγα της καθημερινότητας .      

    Η προηγούμενη δημοτική αρχή όπως και η σημερινή δεν έχουν κάνει τίποτα για την βελτίωση του κυκλοφοριακού. Η δημοτική αρχή  Μιχαλάτου για δυο ολόκληρα χρόνια διαφήμιζε ως έτοιμη την κυκλοφοριακή μελέτη του  κ. Σ. Κωνσταντινίδη, την οποία ουδέποτε παρέλαβε. Στη συνέχεια ανέθεσε άλλη συγκοινωνιακή μελέτη στην εταιρία Σ. Ευσταθιάδη με ημερομηνία  παράδοσης τις 20/5/2022.

    Η κατάθεση  αιτήσεων στην δημοτική αρχή για δρομολόγηση ενός τουριστικού λεωφορείου αστικής περιήγησης, δυο ακόμη τραίνων (συνολικά τέσσερα) και τεσσάρων αμαξών, θα δημιουργήσουν μια αφιλόξενη  πόλη  για όλους. Η επιχειρηματικότητα δεν πρέπει  να είναι σε βάρος  του κοινωνικού  συνόλου και της εικόνας της πόλης μας προς τους επισκέπτες της.

           Καλούμε την τοπική αυτοδιοίκηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να αντιδράσει δυναμικά στην καταστροφή της πόλης του ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ  και όχι να κρύβεται πίσω απ’ τον μανδύα της «έλλειψης αρμοδιοτήτων».

   Όταν η δημοτική αρχή καταφέρει να λύσει το κυκλοφοριακό με την καινούργια  μελέτη  ή με άλλες παρεμβάσεις, τότε μόνο μπορεί να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση για επιχειρηματικές δραστηριότητες αυτού του τύπου. Καλούμε όσους ζουν, εργάζονται ή απλά κυκλοφορούν στην πόλη μας, να αντιδράσουν για να προστατεύσουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής τους.

Η Συντονιστική Επιτροπή

ΟΜ Αργοστολίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

 


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250