Τσατραφύλλιας στον Cosmos 96,5: «Αναζητείται η Άνοιξη» - Πρόβλεψη του καιρού για τις επόμενες μέρες

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2022 12:21

Τσατραφύλλιας στον Cosmos 96,5: «Αναζητείται η Άνοιξη» - Πρόβλεψη του καιρού για τις επόμενες μέρες

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας και μίλησε για την μεταβολή του καιρού τις επόμενες μέρες.

«Αυτό που ζούμε τώρα είναι μια Ανοιξιάτικη παρένθεση. Ουσιαστικά είμαστε σήμερα και αύριο σε μια κανονικότητα, με καλές θερμοκρασίες. Ωστόσο, δεν θα κρατήσει για πολύ. Από την Πέμπτη και κυρίως από την Παρασκευή μας επισκέπτονται πάλι ψυχρές αέριες μάζες από την Σιβηρία με αποτέλεσμα να έχουμε πτώση της θερμοκρασίας 8 με 10 βαθμούς. Δηλαδή, το Σαββατοκύριακο από τους 16 που έχουμε σήμερα θα πέσουμε στους 8-9 βαθμούς. Άρα πάλι έρχονται κρύα, σε μια εποχή η οποία είναι πολύ δύσκολη, λόγω της ενεργειακής κρίσης. Αυτός ο Ανοιξιάτικος παγετός δημιουργεί πολλά προβλήματα στην γεωργία. Καταστρέφονται φυτά τα οποία είναι στο στάδιο της άνθισης και της καρπόδεσης και ο παγετός τα διαλύει».

«Από την Πέμπτη περιμένουμε πολύ κρύο. Ξεκινάει από την Βόρεια Ελλάδα και θα επηρεάσει όλη την επικράτεια και τα νησιά του Ιονίου. Αρχικά με κρύο, βοριάδες που  το Σαββατοκύριακο θα φτάσουν τα 8 -9 μποφόρ και θα δημιουργήσουν προβλήματα και στην ακτοπλοΐα. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, τα χιόνια δεν θα είναι πολλά. Θα είναι κυρίως στα ορεινά και δεν θα επηρεαστεί το Ιόνιο. Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι από την Παρασκευή μέχρι και την επόμενη Τετάρτη θα έχουμε πολύ κρύο. Αυτός ο Μάρτης το παράκανε. Τέτοιες θερμοκρασίες έχουμε να δούμε πάνω από 10 χρόνια. Αναζητείται η Άνοιξη».

«Δεν έχω μπροστά μου στοιχεία για το αν ο Φεβρουάριος ήταν από τους πιο ζεστούς. Είχε καλές θερμοκρασίες. Πάντως ο φετινός Χειμώνας είχε δυο μεγάλα επεισόδια χιονοπτώσεων και αρκετό κρύο με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Πάντως αυτό που λένε ότι όσο πιο κρύος ο Χειμώνας, τόσο πιο ζεστό το Καλοκαίρι δεν ισχύει».




00 inkefalonia general ad 300X250