Η Αδελφότητα Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά στο πλευρό των Ουκρανών προσφύγων που θα εγκατασταθούν στην χώρα μας

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 07 Μαρτίου 2022 10:49

Η Αδελφότητα Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά στο πλευρό των Ουκρανών προσφύγων που θα εγκατασταθούν στην χώρα μας

Το δράμα που βιώνει ο Ουκρανικός λαός από τις σκληρές συνέπειες του πολέμου ευαισθητοποίησαν την Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά και με άμεση αντίδραση, εξέδωσε ψήφισμα του Δ.Σ (Συνεδρίαση 2/3/2022) που καταδικάζει κάθε μορφή πολεμικής ενέργειας, σε συνέχεια δια του Προέδρου της κ. Παύλου Σκλαβούνου και του Γεν. Γραμματέα της κ. Σταύρου Καρούσου, ήρθαν άμεσα σε συνεχή επικοινωνία με τον Γεν. Γραμματέα κ. Γεράσιμο Μπουγά του Ελληνικό-Ουκρανικού Επιμελητηρίου που εδρεύει στον Πειραιά για να σχεδιάσουν δράσεις υποστήριξης των Ουκρανών που, κυνηγημένοι από τον πόλεμο στη χώρα τους, θα εγκατασταθούν στην Περιφέρεια Αττικής.

Την πρωτοβουλία αυτή αγκάλιασαν και συστρατεύτηκαν άμεσα ο Δήμος Κύθνου, ο Δήμος Φαρσάλων, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, η Ομοσπονδία Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας "Αργώ", ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά, το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας, το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ Ν. Αττικής και η Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ».

Η βοήθεια θα είναι σε παροχή ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων, ιατρική περίθαλψη και σε ψυχοκοινωνική υποστήριξη των φιλοξενούμενων.

Τα συγκεντρωθέντα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης θα διανέμονται με ευθύνη του Ελληνο-Ουκρανικού Επιμελητήριου. Η Ιατρική Υποστήριξη θα γίνεται από την Ιατρική Ομάδα του Τμήματος Αλληλεγγύης της Αδελφότητας Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά ενώ η Ψυχοκοινωνική Υποστήριξη από την Ομοσπονδία Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας «Αργώ».

Ήδη ο Γ.Γ. του Ελληνο-Ουκρανικού Επιμελητηρίου κ. Γεράσιμος Μπουγάς ανακοίνωσε λίστα με τα είδη τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, ενώ ο Πρόεδρος της Αδελφότητας μαζί με τον Υπεύθυνο του τμήματος Αλληλεγγύης της Αδελφότητας κ. Χρήστο Ραφιώτη, τα είδη με το ιατροφαρμακευτικό υλικό που θα χρειαστεί.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι έως τώρα φορείς ξεκίνησαν δράσεις συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης και καθημερινής χρήσης και την δημιουργία Ομάδας Εθελοντών.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ

Τρίτη 8 Μαρτίου μέχρι και την Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

ΔΕ, ΤΡ, ΠΕ, ΠΑ 09.00-14.00 και ΤΕ 17.00-20.00.

Τηλ. 210-4227418

Η συγκέντρωσή τους από την Αδελφότητα, θα γίνεται στα Γραφεία μας στο Πολιτιστικό μας Κέντρο (Γρ. Λαμπράκη 144 Πειραιά) από την Τρίτη 8 Μαρτίου μέχρι και την Τρίτη 15 Μαρτίου και ώρες ΔΕ, ΤΡ, ΠΕ, ΠΑ 09.00-14.00 και ΤΕ 17.00-20.00.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ_ΓΙΑ_ΕΙΔΗ_ΠΡΩΤΗΣ_ΑΝΑΓΚΗΣ_ΚΑΙ_ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ_ΥΓIΕΙΝΗΣ.pdf

epimmm




00 inkefalonia general ad 300X250