Αιχμές για τον Δήμαρχο Σάμης από τον Γιάννη Διγαλέτο - Όσα του καταλογίζει μιλώντας στον Cosmos 96,5

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2022 14:31

Αιχμές για τον Δήμαρχο Σάμης από τον Γιάννη Διγαλέτο - Όσα του καταλογίζει μιλώντας στον Cosmos 96,5

Ο Γιάννης Διγαλέτος, εκπρόσωπος της Κίνησης Πολιτών Επαρχίας Σάμης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» στον Cosmos 96,5 και μίλησε για το “λάθος” του Δημάρχου να τοποθετήσει σε θέσεις ευθύνης δημοτικούς συμβούλους άλλων παρατάξεων. Παράλληλα έθεσε και το θέμα της διακοπής της ακτοπλοϊκής γραμμής Σάμη- Πάτρα.

Για τον Δήμο Σάμης  και τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής

«Η πικρία μου είναι πολιτική και όχι προσωπική. Οι ενέργειες που έχουν γίνει από την Δημοτική Αρχή με πίκραναν, γιατί συμμετείχα και εγώ στην προσπάθεια – όπως και πολλοί άλλοι πολίτες – στο να έχουμε τον Δήμο Σάμης. Έχουμε όραμα γι’ αυτό τον τόπο. Ήμασταν από τους ανθρώπους που προτάξαμε το στήθος μας».

«Πίστευα ότι είχαμε συγκεκριμένο όραμα και πλάνο. Θα μπορούσε να συνδράμει η αντιπολίτευση, με διάφορους τρόπους. Βέβαια αυτό δεν συνάδει με την εξέλιξη των πραγμάτων. Αν αρχίσουμε να λέμε τι δεν έγινε από τον Δήμαρχο θέλουμε πολλή ώρα. Θα τα βάλουμε σε κατηγορίες».

«Το πρώτο που δεν συνέβη και είμαστε ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι είναι ότι οι πολίτες, από την διαχείριση  και από την διεκδίκηση είναι απόντες. Δεν θα βρείτε πουθενά την σχέση του Δημοτικού Συμβουλίου με τον κόσμο. Δεν υπάρχουν ούτε συνελεύσεις ούτε τίποτα. Υπάρχει μια ανακοίνωση από τον Δήμο που αναφέρει ότι είναι “πέραν  των παρατάξεων”. Για να υπάρχουν παρατάξεις, αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν και διαφοροποιήσεις. Αν δεν υπήρχαν, τότε θα ήμασταν όλοι ένα. Και αυτός ο διαχωρισμός είναι υγιής δημοκρατικά».

«Υπήρξαν πολλοί που δεν πίστεψαν στον Δήμο Σάμης. Υπήρξαν κάποιοι που είχαν διαφορετικοί άποψη από εμάς, αλλά συμπλεύσαμε μαζί τους. Τρανταχτό παράδειγμα η παραλία του Μύρτου. Μας λέγανε ότι για να απολαύσεις την παραλία του Μύρτου θα πρέπει να πληρώνει 500 ευρώ. Ακόμα και με αυτό συμπλεύσαμε και είπαμε πως να πρέπει να δίνουμε αυτά τα λεφτά αλλά ο Μύρτος να προσφέρει υπηρεσίες, ναι να γίνει, να είναι καθαρός και να προσφέρει τα πάντα. Δεν είναι ανάγκη όμως να έρθει όλη η ελίτ και να αρπάξει ότι μπορεί από εμάς, την στιγμή που θα μπορούσαμε να κάνουμε και εμείς.  Δεν μπορεί να καταστρέφεται το φυσικό κάλλος, για να γίνονται “αρπαχτές”. Οι ντόπιοι που επιχειρούμε δείχνουμε σεβασμό, οι υπόλοιποι που έρχονται το κάνουν “μπίζνες” έχουν μόνο το οικονομικό όφελος στο μυαλό τους».

«Από την παράταξή μας δεν έλειπαν ούτε οι ιδέες ούτε οι άνθρωποι. Στεναχωριόμαστε που κάποιες άλλες ήταν οι συνθήκες και τα κίνητρα που οδήγησαν σε αυτό το σημείο τις εξελίξεις. Όλα τα υπόλοιπα θα τα δείξει ο καιρός. Πάντως το να σταματήσουμε να διεκδικούμε δεν είναι στο DNA μας, σαν παράταξη».

«Πιστεύω ότι μετά τα όσα συνέβησαν με τις ανεμογεννήτριες υπήρξε μια μεταστροφή. Αυτό όμως ήταν που φάνηκε προς τα έξω εκείνη την  εποχή. Στα εσωτερικά της παράταξης, ζούσαμε κάποια πράγματα από πιο νωρίς. Αυτό λοιπόν (με τις ανεμογεννήτριες) ήταν το εξόφθαλμο και από τότε άρχισε να υπάρχει μια διαφοροποίηση».

«Αναφορικά με το πως θα πορευτώ από εδώ και πέρα θα πω το εξής: Ο Γιάννης Διγαλέτος ανήκει στην Κίνηση Πολιτών. Η Κίνηση προϋπάρχει και η παράταξη είναι γέννημά της. Άρα συμμετέχω με τους συναγωνιστές που έχουμε τις ίδιες απόψεις και συνεχίζουμε με τον κόσμο της περιοχής να κυνηγάμε την λύση των προβλημάτων. Δεν είμαστε ενάντια στο καλό του Δήμου. Από την πρώτη μέρα κιόλας δώσαμε εξουσιοδότηση στον Δήμο. Υπήρχαν προβλήματα, αλλά δεν είδαμε προτάσεις και λύσεις. Υπάρχουν και προβλήματα, για τα οποία δεν γνωρίζουμε τίποτα για το πως έχει κινηθεί ο Δήμαρχος. Υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου, υγεία και πολλά άλλα προβλήματα που επί της ουσίας δεν είδαμε καμία κίνηση. Είμαστε πικραμένοι και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να λέμε ότι όλοι μαζί βλέπουμε τα ίδια πράγματα.

Για την διακοπή του δρομολογίου Σάμη - Πάτρα

«Η ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Πάτρα είναι ανάγκη και όχι πολυτέλεια. Η ανάγκη του κόσμου είναι να βρίσκεται με το μητροπολιτικό κέντρο της Δυτικής Ελλάδας και να έχει την γρήγορη και άμεση επαφή με την Πάτρα. Συμφέρει όλους του Κεφαλλονίτες η σύνδεση (μέσω Σάμης) και δεν συμφέρει έναν πλοιοκτήτη».




00 inkefalonia general ad 300X250