Γερ. Κοκκόσης: «Τα κρούσματα της 2ης ημέρας στα σχολεία ήταν σαφώς λιγότερα - Είμαστε σε επαγρύπνηση και επιφυλακή»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022 08:16

Γερ. Κοκκόσης: «Τα κρούσματα της 2ης ημέρας στα σχολεία ήταν σαφώς λιγότερα - Είμαστε σε επαγρύπνηση και επιφυλακή»

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέριστον Inkefalonia 89,2 με τον Γιώργο Χαλαβαζή, μίλησε ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Γεράσιμος Κοκκόσης, για το άνοιγμα των σχολείων στο κανονικό τους χρονοδιάγραμμα, μετά τις διακοπές των γιορτών.

Ο κ. Κοκκόσης από την θέση ευθύνης του αποτύπωσε την εικόνα που καταγράφεται στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας στο νομό μας κατά της δεύτερη μέρα της λειτουργίας τους ως εξής : «Τα κρούσματα της 2ης ημέρας είναι σαφώς λιγότερα, έχουν προστεθεί 14 παιδιά σε σχέση με προχθές,(10 Ιανουαρίου), το σημαντικό είναι ότι τα παιδιά αυτά δεν έχουν πάει στις σχολικές τους μονάδες και γενικά παρουσιάζουμε μια καλή εικόνα. Είμαστε σε επαγρύπνηση και επιφυλακή και εγώ και όλα τα στελέχη της εκπαίδευσης.

Μας λείπουν περίπου 25 εκπαιδευτικοί αυτή τη στιγμή, σε μικρή σχολική μονάδα που υπήρξε πρόβλημα αύριο θα λυθεί το θέμα. Γίνεται κάθε δυνατή αξιοποίηση του προσωπικού, αυτή τη στιγμή δηλώνουμε τα κενά στον ΟΠΣΥΔ ,έχουμε προσλήψεις 6 νέων εκπαιδευτικών και αναμένονται στο άμεσο προσεχές διάστημα και άλλες προσλήψεις ούτως ώστε να καλύψουμε τον μέγιστο αριθμό των κενών μας. Προσπαθούμε και πιστεύω ότι είμαστε σε θέση να ανταπεξέλθουμε στο βαθμό βέβαια που τα πράγματα θα είναι ελεγχόμενα».

Ο κ. Κοκκόσης σε σχέση με κάποια παιδιά που απέχουν από τις μαθητικές αίθουσες,αφού εξήρε την υπευθυνότητα των γονέων καθ όλη την διάρκεια της πανδημίας, ενημέρωσε ότι έχει σημειωθεί αποχή μαθητών ,στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ληξουρίου κατά 50%, έκφρασε την κατανόηση του προς τους γονείς των παιδιών που απέχουν και τους προέτρεψε να έχουν εμπιστοσύνη στα παιδιά τους και τους εκπαιδευτικούς. Σκοπός και στόχος όπως τόνισε είναι να διατηρηθεί η διά ζώσης διδασκαλία.

Αναφέρθηκε στην συνέχεια στις αλλαγές στα υγειονομικά πρωτόκολλα και την αυστηροποίηση τους στην προσπάθεια να μειωθεί ο κίνδυνος διασποράς στη σχολική κοινότητα και στα μέτρα υγιεινής που υφίστανται κατά την παραμονή των μαθητών στα σχολεία.

Κλείνοντας ο κ. Κοκκόσης σημείωσε: «Πιστεύω με την βοήθεια όλων και των συναδέλφων με τους διορισμούς και τις προσλήψεις από το Υπουργείο, την στήριξη των γονέων και την απαιτούμενη προσοχή που πρέπει όλοι να επιδεικνύουμε και την υπευθυνότητα, θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε».

Τέλος υπενθύμισε, ότι ότι έχει πετύχει έως αυτή τη στιγμή η σχολική κοινότητα, το έχουν πετύχει οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί και δήλωσε υπερήφανος γι αυτό. Ευχαρίστησε δε όλους και ιδιαίτερα τους μικρούς μαθητές, που με έναν απίστευτο τρόπο υιοθετούν τα επιβαλλόμενα μέτρα.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/synenteyxi-gerasimos-kokkosis?si=4de905df85984e91818112265c63b489&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}

Απόδοση κειμένου Ελευθερία Κουλουριώτου




00 inkefalonia general ad 300X250