Απ. Κατσιφάρας: «Όλα ανοιχτά ακόμα – Η διαφορά του α’ γύρου είναι ανατρέψιμη από τον Γιώργο Παπανδρέου»

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2021 09:40

Απ. Κατσιφάρας: «Όλα ανοιχτά ακόμα – Η διαφορά του α’ γύρου είναι ανατρέψιμη από τον Γιώργο Παπανδρέου»

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέριστον Inkefalonia 89,2 με τον Γιώργο Χαλαβαζή, μίλησε ο Απόστολος Κατσιφάρας τ. Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας υπέρ της υποψηφιότητας του Γιώργου Παπανδρέου ,ο οποίος διεκδικεί την προεδρία του ΚΙΝΑΛ στον επαναληπτικό γύρο της 12ης Δεκεμβρίου απέναντι στον Νίκο Ανδρουλάκη.

Σε θέση φαβορί βρίσκεται ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά τα αποτελέσματα στον α΄ γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ και στο ερώτημα εάν μπορεί να ανατραπεί το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί, ο κ. Κατσιφάρας απάντησε:

«Οι εκλογές της Κυριακής που έρχονται κρίνουν πολλά, κρίνουν το μεγαλύτερο και κυριότερο διακύβευμα της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης και της χώρας και γι αυτό έχουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εσωκομματικό μεν, αλλά και εθνικό.

Την Κυριακή, ψήφισε μια μεγάλη μερίδα του κόσμου, 270.000, υπήρχε μια δημοκρατική αφύπνιση. Αυτό είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για την επόμενη μέρα κι εδώ είναι που παίζει ρόλο ποιος θα είναι ο ηγέτης της μεγάλης δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης. Την Κυριακή λοιπόν κρίνεται ο ηγέτης της μεγάλης παράταξης. Εμείς δεν συμβιβαζόμαστε και δεν πρέπει να συμβιβαστούμε ότι πάμε να κάνουμε εκλογές για το τρίτο μικρό κόμμα στη χώρα. Πάμε και βάζουμε ψηλά τον πήχη και εδώ νομίζω ότι είναι το μεγάλο πολιτικό πλεονέκτημα του Παπανδρέου.

Ο Ανδρουλάκης ήρθε πρώτος, αλλά δεν κρίθηκε το αποτέλεσμα, είναι ανοιχτό και προβληματίζομαι γιατί υπάρχουν πολλές διαρροές κυρίως από τα ΜΜΕ η και άλλους που θέλουν να τα παράγουν, ότι δεν θα πάει ο Παπανδρέου στην κάλπη την Κυριακή.

Ο Παπανδρέου θα πάει, πρέπει να υπερασπιστεί και το καταστατικό του κόμματος και τις δημοκρατικές αξίες της συμμετοχής. Οι διαδικασίες πρέπει να ολοκληρωθούν και ο Παπανδρέου θα πάει στην κάλπη, θα διεκδικήσει και θεωρούμε ότι πραγματικά εδώ θα κριθούν και άλλα ζητήματα πολύ σημαντικά. Πιστεύω ότι είναι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα την Κυριακή, το αποτέλεσμα είναι ανατρέψιμο, έχει συμβεί πάρα πολλές φορές στο παρελθόν και εμείς θα μπούμε στα δύσκολα».

Στο ερώτημα γιατί να ψηφίσει κάποιος τον Γιώργο Παπανδρέου και όχι τον Νίκο Ανδρουλάκη,ο κ. Κατσιφάρας προέταξε την καθαρή στρατηγική του Παπανδρέου για το ΚΙΝΑΛ, και το σχέδιο του για τη χώρα:

«Θέλουμε μια παράταξη όχι μικρή που θα βολοδέρνει μεταξύ του ενός και του άλλου κόμματος, θέλουμε μια παράταξη ισχυρή, πλειοψηφική, μεγάλη προοδευτική παράταξη στη χώρα, που θα είναι ο πόλος απέναντι στη συντηρητική παράταξη, αυτό είναι το πολιτικό στοίχημα που βάζουμε. Ο Παπανδρέου έχει κύρος σε διεθνές επίπεδο, αναγνωρισμένος, ξέρουμε ότι κανείς στον τόπο του δεν αγιάζει, αλλά κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει ότι έχει ανοιχτές πόρτες όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά στην παγκόσμια κοινότητα.

Η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα μιας νέας βαθιάς οικονομικής κρίσης, έχουμε την υγειονομική, έχουμε την οικονομική, είμαστε πριν από μια βαθιά κρίση.

Η κυβέρνηση δεν το καταθέτει γιατί παίζει με την επικοινωνία, αλλά όλοι ξέρουμε ότι πάμε στα βαθιά.

Η εκλογή Παπανδρέου έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα. Το 2011 ο Παπανδρέου δεν έβαλε πρώτα το συμφέρον του, έβαλε το συμφέρον της χώρας, χτυπήθηκε, αλλά η χώρα δεν χρεοκόπησε, ματώσαμε, πονέσαμε, η χώρα δε χρεοκόπησε, οι άλλοι βάλανε πρώτα το συμφέρον το δικό τους και τι πετύχαμε ;Δέκα χρόνια μακρόσυρτη κρίση, περικοπές, μεσοπρόθεσμο και το τρίτο μνημόνιο.

Άρα λοιπόν, έχουμε μια σαφή και καθαρή εικόνα, γι αυτό λέμε ότι η εκλογή του Παπανδρέου, στο τιμόνι της μεγάλης δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης έχει και εθνικά χαρακτηριστικά. Νομίζω ότι αυτές οι διαφορές είναι γνωστές. Όλοι μιλάμε ο νέος, ο νέος ποιος είναι, είναι νέος μόνο ηλικιακά, η είναι σε ιδέες, σε φρεσκάδα πολιτική ,ιδεών που έχουν να κάνουν με την επιστήμη, την ένταξη των νέων τεχνολογιών στην παραγωγική διαδικασία, τη δημοκρατία και τα δικαιώματα στη σύγχρονη εποχή; Εδώ Ο Παπανδρέου είναι ο πιο νέος πολιτικός στην Ελλάδα από όλους τους πολιτικούς.

Και ο δικός μας χώρος προτιμά μερικές φορές να κρεμάσει έναν άνθρωπο παρά να τον στηρίξει.

Όταν ο Παπανδρέου μίλαγε για πράσινη οικονομία και ένα πρόγραμμα ενεργειακό-ήλιος-,όλη η συντηρητική παράταξη, λέγανε πράσινα άλογα. Σήμερα που έχουν ετοιμαστεί όλοι, χειροκροτούν τον Μητσοτάκη που μετά από 10 χρόνια φέρνει ένα πρόγραμμα το οποίο είναι αντιγραφή του προγράμματος Παπανδρέου.

Ο καλύτερος λέει υπουργός του Μητσοτάκη είναι ο Πιερακάκης, τι εφαρμόζει, αυτά που ξεκίνησε ο Παπανδρέου το 2009-2010,άρα λοιπόν ο πιο νέος, ο πιο φρέσκος πολιτικός, με οράματα ,ιδέες και με νέα διακυβεύματα είναι ο Παπανδρέου. Νομίζω ότι πρέπει να πάμε με όλους αυτούς τους προβληματισμούς την Κυριακή όλα τα μέλη, να κάνουμε δυνατή την παράταξη μας και να την έχουμε δυνατή και την επόμενη μέρα».

Για την επόμενη μέρα της παράταξης ο κ. Κατσιφάρας, ανέφερε ότι αν η παράταξη συμβιβαστεί με ένα οριακό ανέβασμα του κόμματος, θα βολοδέρνει με το ποιόν θα συνεργαστεί και θα έχει ήδη αποτύχει πολιτικά. Θα παραμείνει τρίτο κόμμα στην Ελλάδα.

Ο Παπανδρέου ήρθε να ταράξει τα νερά όπως είπε, η υποψηφιότητα του έφερε πολύ κόσμο στην παράταξη και εάν αυτό το αξιοποιήσουν για την επόμενη μέρα με ηγέτη τον Παπανδρέου, αυτό θα φέρει μεγάλη αισιοδοξία και στη χώρα και στην κοινωνία.

Τέλος δήλωσε αισιόδοξος και τόνισε: «Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ο μεσαίος χώρος, είναι η μεγάλη δημοκρατική προοδευτική παράταξη, αν αποδεχόμαστε το ρόλο του μεσαίου χώρου, έχουμε μια συντηρητική προσέγγιση για τα πράγματα. Εμείς θέλουμε να μαστε ο πλειοψηφικός πόλος, ο άλλος πόλος απέναντι από τη ΝΔ. Αυτή είναι η στρατηγική μας, είναι μια καθαρή πολιτική στρατηγική, εμείς θέλουμε τον δικό μας χώρο που ιστορικά τον υπηρετούσε ο Βενιζέλος, οι δυό Παπανδρέιδες, να τον ξαναφέρουμε στο προσκήνιο.

Άρα δίνουμε και απάντηση σε όσους αναρωτιούνται με ποιόν θα συνεργαστεί. Η Αδυναμία που τουλάχιστον προς τα έξω φαίνεται του κ Ανδρουλάκη είναι η έλλειψη στρατηγικής. Αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημα του Παπανδρέου και οι πολίτες που έχουν παρακολουθήσει όλη αυτή τη διαδρομή πρέπει να δουν καθαρά αυτό το τοπίο, γιατί το ερώτημα είναι αν θα είναι το ΠΑΣΟΚ την άλλη μέρα το πρωί με τον απλό πολίτη, με την μικρομεσαία επιχείρηση, δίπλα στους νέους ανθρώπους. Αυτή την παράταξη θέλουμε να φτιάξουμε, που θα εκφράζει την ελπίδα και θα είναι δίπλα στους πολίτες που έχουν ανάγκη. Πάμε στην κάλπη ενωμένοι, δυνατοί, αισιόδοξοι, είμαστε όρθιοι στα εύκολα ,στα δύσκολα, δεν έχει κριθεί τίποτα και ο Παπανδρέου μια ζωή είναι όρθιος».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/nisi-93-9-synenteyxi-apostolos?si=2bd96f6f04ad4e81b2d9925ecf6d0ffb&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250