Λουρδάτα: Όταν δεν πάει ο Μωάμεθ (διάβαζε Περιφέρεια)... πάει το βουνό στον Μωάμεθ...

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2021 12:30

Λουρδάτα: Όταν δεν πάει ο Μωάμεθ (διάβαζε Περιφέρεια)... πάει το βουνό στον Μωάμεθ...

Όταν δεν πάει ο Μωάμεθ (διάβαζε Περιφέρεια)... πάει το βουνό στον Μωάμεθ...

Επίκαιρη όσο ποτέ η γνωστή παροιμία,  ..."όταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, πάει το βουνό στον Μωάμεθ", μόνο που ο Μωάμεθ στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι η Περιφέρεια, όπου την άνοιξη ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τραυλός το είχε επισκεφτεί. Τόσα χρόνια η Π.Ι.Ν.δεν αξιώθηκε να κάνει μια μελέτη για το κομμάτι αυτό του δρόμου που οδηγεί στην κύρια αρτηρία Αργοστολίου – Πόρου, με αποτέλεσμα το βούνο ...να κατέβει στα Λουρδάτα. Τα φερτά υλικά έκλεισαν στην κυριολεξία το δρόμο και έφτασαν μέχρι τον πλάτανο.

Το βουνό δεν σεβάστηκε (sic) ούτε την πινακίδα που λέει “ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΠΑΖΑ”!

Πέρα από την πλάκα, δεν είναι ο μοναδικός δρόμος στα Λουρδάτα που με κάθε νεροποντή – ιδιαίτερα τώρα με την αλλαγή του κλίματος – υπάρχουν δρόμοι που κλείνουν με κάθε νεροποντή, όπως η... κατ΄ευφημισμόν επαρχιακή που οδηγεί από το “La Siniora” στο Κρωτήρι και Μελαγκάδι. Εκεί, το ρέμα κάθε χρόνο κλείνει την πρόσβαση προς πολλά σπίτια και κτήματα.

Αλήθεια, τι γίνεται με το δρόμο στο “Μελαγκάδι” που οδηγεί επίσης, από το Κρωτήρι στην οδική αρτηρία Αργοστολίου – Πόρου;

Πάλι καλά που είμαστε σε... κατηφόρα, αλλιώς θα είχαμε πνιγεί. Κάτι πρέπει να γίνει γιατί οι ισχυρές βροχοπτώσεις θα είναι πιό συχνές λόγω κλιματικής αλλαγής.

Λιβέριος Πετρίδης


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250