Διονύσης Περδίκης: «Το Ληξούρι είναι σε χειμερία νάρκη. Κάθε χρόνο βουλιάζουμε περισσότερο»

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2021 09:05

Διονύσης Περδίκης: «Το Ληξούρι είναι σε χειμερία νάρκη. Κάθε χρόνο βουλιάζουμε περισσότερο»

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέριστον Inkefalonia 89,2 με τον Γιώργο Χαλαβαζή και την Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Παλικής, Διονύσης Περδίκης, για τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19.

Ο κ Περδίκης ανέφερε σχετικά: «Το Ληξούρι τώρα είναι σε χειμερία νάρκη. Κάθε χρόνο βουλιάζουμε περισσότερο, έχουν μικρύνει τα καλοκαίρια πάρα πολύ, τα δύο τελευταία καλοκαίρια είναι σχεδόν ανύπαρκτα, δεν μπορείς να πεις ότι ο Αύγουστος είναι σεζόν ,όσο καλά και να πάει. Φέτος η Παλική ξεκίνησε να δουλεύει γύρω στα μέσα με τέλη Ιουλίου έως τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου και στο τέλος Σεπτεμβρίου έκλεισαν όλα τα ξενοδοχεία σχεδόν. Άργησε πολύ να ξεκινήσει η σεζόν, τον Ιούλιο είχαμε πολύ λίγο κόσμο αναμένοντας τι θα κάνει η Αγγλική αγορά, η Αγγλική αγορά άργησε να ανοίξει, ουσιαστικά το καλοκαίρι σώθηκε από τους Έλληνες, όπως και το περσινό».

Όσον αφορά τα νέα μέτρα  για την ανακοπή της εξάπλωσης των κρουσμάτων Covid-19,ο κ Περδίκης δήλωσε ότι τα τελευταία μέτρα επηρέασαν πάρα πολύ το εμπόριο και ακόμα περισσότερο την εστίαση ,τα χαρακτήρισε άνευ λογικής μέτρα και καταδιωκτικά που έχουν φέρει αντιδράσεις και κατά συνέπεια την δυσπιστία των ανεμβολίαστων στο να εμβολιαστούν.

Ανέλυσε στην συνέχεια με σαφήνεια τις επίπονες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθεί ο κάθε επιχειρηματίας για να τηρεί τα υφιστάμενα μέτρα τα οποία στην ουσία δημιουργούν συνθήκες άτυπου lockdown στην αγορά και δήλωσε ότι όλους τους επαγγελματίες τους καλύπτουν τα αιτήματα του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης και του Σωματείου Επισιτιστικών και Συναφών Επαγγελμάτων «Αρκείσιος». Ταυτόχρονα σημείωσε ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει αντιπαράθεση μεταξύ Κυβέρνησης και Συλλόγων αλλά συνεργασία, όμως περισσότερο με ευθύνη της κυβέρνησης συνεργασία δεν υπάρχει, γιατί δεν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ των επιχειρήσεων.

«Κατ εμέ θα πρέπει κάποια στιγμή τα Επιμελητήρια να ασχοληθούν με τον διαχωρισμό των επιχειρήσεων. Αυτό που επικρατεί, όλες οι επιχειρήσεις σε κάθε τομέα να τσουβαλιάζονται, να έχουν αλλοπρόσαλλα αντικείμενα και πολλές φορές αλληλοσυγκρουόμενα αντικείμενα, πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει. Ειδικά στην εστίαση που είναι και ένα λεπτό θέμα γιατί έχει να κάνει και με υγειονομικού χαρακτήρα θέματα, υπάρχουν πάρα πολλές στρεβλώσεις και πάρα πολλές ανακατωσούρες, που κάποια στιγμή πρέπει και εμείς οι ίδιοι να τις βάλουμε κάτω και να τις λύσουμε».

Ο κ. Περδίκης δεν παρέλειψε να στοιχειοθετήσει τα παραπάνω φέρνοντας τα ανάλογα παραδείγματα, να αναλύσει τις αιτίες της επαγγελματικής και ψυχικής φθοράς των επιχειρηματιών κατά την περίοδο της πανδημίας, αλλά και της ψυχολογικής επιβάρυνσης του κόσμου εν γένει.

Τέλος στην κινητοποίηση του χώρου της εστίασης στις 16 Νοεμβρίου ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι οι επιχειρηματίες της εστίασης στην Παλική θα ενεργήσουν κατά το δοκούν και εξέφρασε την άποψη ότι το κλείσιμο των μαγαζιών δεν θα προσφέρει κάτι, γιατί δεν υφίσταται ο λόγος της πίεσης και τόνισε: «Όταν υπάρχει συνεργασία και καλή θέληση, λύνονται πολύ περισσότερα προβλήματα».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.

{https://soundcloud.com/user-46829938/perdikis-892?si=09bcd3a0c8a8412fa1e2e3616e59db5c}

        




00 inkefalonia general ad 300X250