Σπύρος Λουκάκης: «Yπάρχει, με τα νέα μέτρα, μία ξαφνική πτώση του τζίρου στις εμπορικές επιχειρήσεις»

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2021 09:59

Σπύρος Λουκάκης: «Yπάρχει, με τα νέα μέτρα, μία ξαφνική πτώση του τζίρου στις εμπορικές επιχειρήσεις»

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τον Γιώργο Χαλαβαζή και την Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο νέος Πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σπύρος Λουκάκης, για τα νέα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί έναντι του COVID-19.

Συνοπτικά ο κ. Λουκάκης ανέφερε:

«Είμαστε στον Νοέμβρη, ο Νοέμβρης είναι ο πιο νεκρός μήνας του χρόνου, ανέκαθεν η αγορά στην Κεφαλονιά κινιόταν πτωτικά, αλλά είναι και ένας παράγοντας τα μέτρα τα οποία έκαναν τον κόσμο πίσω, γιατί αναγκαστικά όλες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις τηρούν τα μέτρα. Συνομιλώντας με τους επιχειρηματίες όντως υπάρχει μία πτώση του τζίρου ξαφνική, από την περασμένη εβδομάδα και αυτό συνεπάγεται λογικά τα νέα μέτρα. Δυστυχώς έχουμε περάσει ήδη στο 4ο κύμα και δεν είναι μόνο στην Ελλάδα και η Ευρώπη φλέγεται από τον κορωνοιό και οι εκάστοτε κυβερνήσεις πρέπει να παίρνουν μέτρα, γιατί προέχει η δημόσια υγεία.

Η Ελληνική Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή αντέδρασε όπως έπρεπε να αντιδράσει εγώ θεωρώ, γιατί ενίσχυσε όλο τον κόσμο, τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους για να μπορέσουν να ξεπεράσουν αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Περιμέναμε όλοι την επιστήμη ,γιατί είναι καθαρά θέμα της επιστήμης, η επιστήμη έβγαλε το εμβόλιο, λέει πολύ απλά ,κάντε το εμβόλιο για να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα, όμως οι εμβολιασμοί κωλυσιεργούν. Δεν θα υποχρεώσουμε εμείς τον κόσμο να πάει να εμβολιαστεί, αυτό είναι στην συνείδηση του κάθε πολίτη, που πρέπει να κάνει το χρέος του απέναντι στον εαυτό του ,στην οικογένεια του, στην κοινωνία»

Ο κ. Λουκάκης στην συνέχεια αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της λήψης νέων μέτρων από την κυβέρνηση λόγω της υφιστάμενης έξαρσης της πανδημίας με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η λειτουργία των καταστημάτων και η καθημερινότητα μας.

Στο ερώτημα αν ο χώρος που εκπροσωπεί προγραμματίζει να αντιδράσει όπως ο χώρος της εστίασης που περνά σε απεργιακές κινητοποιήσεις στις 16 Νοεμβρίου, ο κ. Λουκάκης απάντησε ότι την κινητοποίηση της εστίασης την έχει αποφασίσει το πρωτοβάθμιο όργανο της ενώ, η ΕΣΕΕ δεν έχει ανακοινώσει κάτι σχετικό .Σημείωσε δε ,ότι αμφιβάλει αν με την απεργία θα λυθεί κάτι από τα προβλήματα και υποστήριξε αυτή την αμφιβολία του επιχειρηματολογώντας ανάλογα.

Αναφέρθηκε στις νέες χρηματοδοτήσεις προς τις επιχειρήσεις και της εστίασης από το Υπουργείο Ανάπτυξης και γνωστοποίησε αναλυτικά την πρόταση προς την κυβέρνηση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις λόγω των μέτρων και λόγω της καθίζησης της αγοράς.

Στάθηκε στην αναφορά του κατά την κοινή συνέντευξη που παραχώρησαν με τον πρόεδρο των Επισιτιστικών και Συναφών Επαγγελμάτων ο «Αρκείσιος» λέγοντας: «Όταν είχε δοθεί η συνέντευξη ήταν στην αρχή της εφαρμογής των μέτρων,εμείς δεν γνωρίζαμε πως θα ανταποκριθεί η αγορά πάνω σ αυτό και θεωρήσαμε σωστό να το ξεκινήσουμε έτσι, (ζητώντας συνεργασία και κατανόηση από τον κόσμο σε σχέση με την εφαρμογή των νέων μέτρων), γιατί από τη στιγμή που είναι μια πανδημία, κινδυνεύει η ανθρώπινη ζωή και η δημόσια υγεία και δεν αποφασίσαμε εμείς τα μέτρα. Όσον αφορά την Κεφαλονιά, δείξανε κατανόηση, όμως μειώθηκε η επισκεψιμότητα».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Κεφαλονιάς και Ιθάκης, στα ενεργά και μη μέλη του , στην ανάγκη να τιμηθούν κάποια στιγμή οι πρώην πρόεδροι του συλλόγου και στους στόχους που έχει θέσει ως ο νέος πρόεδρος που δεν μπορούν να υλοποιηθούν αυτή τη στιγμή λόγω της πανδημίας.

Τέλος ζήτησε για μια ακόμη φορά κατανόηση και συνεργασία από τον κόσμο με έκδηλη την αγωνία του για το πώς θα κινηθεί η επόμενη περίοδος, η οποία ως εορταστική, είναι μια μεγάλη ανάσα για την αγορά .

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/loukakis-892?si=3018fed0c6274d5cafd9f91f250d55ef}