Θέμα στο επόμενο δημοτικο συμβούλιο το "Βοήθεια στο Σπίτι"

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013 14:47

Θέμα στο επόμενο δημοτικο συμβούλιο το "Βοήθεια στο Σπίτι"

Οι κοινωνικές Δομές ΄΄Βοήθεια στο Σπίτι΄΄ και οι εργαζόμενοι σε αυτές έχουν αποδείξει την χρησιμότητα και την αναγκαιότητα ύπαρξής τους παρέχοντας υπηρεσίες σε ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρίες που χρήζουν βοηθείας. Τα τελευταία χρόνια η κοινωνική πολιτική που εφαρμόστηκε οδήγησε στην εσκεμμένη απαξίωση της κατά γενικής ομολογίας καλύτερης κοινωνικής δομής. Oι εργαζόμενοι συνεχίζουμε να παρέχουμε υπηρεσίες σε όσους χρήζουν βοηθείας , αν και στις περισσότερες δομές παραμένουμε απλήρωτοι για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Στις 31 Μαρτίου 2013 λήγουν οι συμβάσεις μας και όσοι φέρουν ευθύνη για την σημερινή κατάσταση των Δομών και την ομηρία των Εργαζομένων προτείνουν ως λύση την ιδιωτική πρωτοβουλία και την ίδρυση κοινωνικών συνεταιρισμών. Η πρότασή τους οδηγεί στην αβεβαιότητα και την ανεργία 3.500 χιλιάδες εργαζόμενους στο ΄΄Βοήθεια στο Σπίτι ΄΄ που επί 10 και 12 συνεχόμενα έτη , κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες, παρέχουν υπηρεσίες με τον ίδιο ζήλο και αγάπη στους 130.000 εξυπηρετούμενους. Το σύστημα ΄΄Κατ' Οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων ΄΄ που η πολιτεία προτείνει ως αντικατάσταση του ΄΄Βοήθεια στο Σπίτι΄΄ δεν εξασφαλίζει ούτε την εργασία μας αλλά ούτε την συνέχιση της παροχής των υπηρεσιών σε όσους μέχρι σήμερα εξυπηρετούμε. Η πολιτεία αυτή τη χρονική περίοδο , εν μέσω βαθιάς οικονομικής κρίσης ,που απαιτείται να στηρίξει και να ενισχύσει την κοινωνική δομή ΄΄Βοήθεια στο Σπίτι΄΄ , κάνει υπολογισμούς -αθροίσεις και αφαιρέσεις- γιατί όπως φαίνεται ΄΄οι αριθμοί κέρδισαν τους ανθρώπους΄΄.

Κατόπιν αιτήσεων, ορίστηκε να συζητηθεί το θέμα της συνέχισης του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στο Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου.

Οι εργάζομενοι διεκδικούμε :

Σύσταση κοινωνικών υπηρεσιών και στελέχωση τους από το ήδη υπάρχων έμπειρο προσωπικό των προγραμμάτων

- Πίεση για ένταξη σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα μέχρι να υλοποιηθεί το ανωτέρω -

Κατοχύρωση των εργασιακών μας δικαιωμάτων με νομοθετική ρύθμιση
Καταβολή των δεδουλευμένων μας.

Όπως έπραξαν και άλλοι Δήμοι και Βουλευτές της Ελλάδας , περιμένουμε και από το δικό μας Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και την Βουλευτή μας ομόφωνη απόφαση για υποστηρικτικό και διεκδικητικό υπόμνημα προς τα αρμόδια υπουργεία Εσωτερικών, Εργασίας , Οικονομίας αλλά και προς την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

Καλούμε για την συμπαράσταση όλων των φορέων , διότι το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι αποτελεί κοινωνικό θεσμό στήριξης ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων που πρέπει να αφορά όλους πέρα από κάθε είδους διαχωρισμό.

Με εκτίμηση,

Εργαζόμενοι στο «Βοηθεια στο Σπίτι»




00 inkefalonia general ad 300X250