Διακρίσεις μαθητριών του Βαλλιανείου ΓΕΛ Κεραμειών σε Λογοτεχνικό διαγωνισμό του Δήμου Βύρωνα!

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 02 Οκτωβρίου 2021 11:11

Διακρίσεις μαθητριών του Βαλλιανείου ΓΕΛ Κεραμειών σε Λογοτεχνικό διαγωνισμό του Δήμου Βύρωνα!

Σημαντικές διακρίσεις για μαθήτριες του ΓΕΛ Κεραμειών που συμμετείχαν στον 7ο  Διαγωνισμό  Λογοτεχνικής Έκφρασης του Δήμου Βύρωνα, στον οποίο έλαβαν μέρος μαθητές από όλη την ελληνική επικράτεια.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν επίσημα από τον Δήμο Βύρωνα διακρίθηκαν οι ακόλουθες μαθήτριές μας:

Κατηγορία: Πεζά κείμενα

1Ος ΤΙΜΗΤΙΚΟΣ ΕΠΑΙΝΟΣ Μαρία Γ. Μινέτου Δε σε βλέπω, αλλά είσαι εκεί και σε πολεμώ
1Ος ΤΙΜΗΤΙΚΟΣ ΕΠΑΙΝΟΣ Μαρίνα Βεργωτή ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΚΟΥΜΠΙΟΥ

Κατηγορία: Ποιητικά κείμενα

2Ο ΒΡΑΒΕΙΟ Ειρήνη Λιναρδάτου Βρες το κατάλληλο βάζο
3Ος ΤΙΜΗΤΙΚΟΣ ΕΠΑΙΝΟΣ Παναγιώτα Φραγκισκάτου Η ελευθερία των 4 τοίχων

Έπαινοι συμμετοχής:

ΕΠΑΙΝΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Κυριακή Παραμερίτη Και τώρα τι;
ΕΠΑΙΝΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Φωτεινή Μοσχοπούλου Αναρωτήθηκες το γιατί;

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου συγχαίρουν τις μαθήτριες και την καθηγήτριά τους κ. Ανθούλα Γαλιατσάτου, η οποία τις ενθάρρυνε και επιμελήθηκε των συμμετοχών.

Όπως σημειώνει ο Δήμος Βύρωνα στην ανακοίνωσή του, τα έργα των μαθητών θα εκδοθούν σε βιβλίο. Παραθέτουμε τη σχετική ανακοίνωση:

Η Κριτική Επιτροπή των κειμένων που υπεβλήθησαν στον 7ο Διαγωνισμό Λογοτεχνικής Έκφρασης του Δήμου Βύρωνα για Έφηβους και Νέους, που διοργανώνεται στο πλαίσιο της Δράσης «στο βλέμμα του Μπάιρον» ολοκλήρωσε την αξιολόγησή της και ανακοινώνει τα τελικά αποτελέσματα. Η Κριτική Επιτροπή επισημαίνει ότι τα κείμενα που επεξεργάστηκε αξιολογήθηκαν με κριτήριο την ανταπόκρισή τους στους στόχους της Δράσης, ώστε να ενθαρρυνθεί, να καταγραφεί και να αναδειχθεί η έκφραση των νέων ανθρώπων, στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και του ελλειμματικού  λόγου.

Εξαιρετικά παρήγορο είναι το γεγονός ότι όλο και περισσότερα σχολεία της Αττικής και της περιφέρειας μας στέλνουν τις συμμετοχές τους στον ετήσιο διαγωνισμό μας. Είναι γεγονός ότι ο φετινός μας διαγωνισμός γεννήθηκε και κατόρθωσε να επιβιώσει μέσα σε έναν αρνητικό συνδυασμό συνθηκών της επικαιρότητας κατά χρονιά που διανύουμε: στον εορτασμό των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση, ένα θέμα κορυφαίο αλλά και απευθυνόμενο κυρίως στους μαθητές και τις σχολικές κοινότητες, μέσα σε συνθήκες πανδημίας, που εξανάγκασαν τα σχολεία να λειτουργήσουν μέσα από το διαδίκτυο και, μοιραία, με μεγάλες ελλείψεις, κυρίως στην επικοινωνία που αναπτύσσεται ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

Επισημαίνουμε ότι η εργασία και το μεράκι των εκπαιδευτικών να προωθήσουν την ιδέα της στοχαστικής γραφής εντός των σχολείων, καθιστούν τους καθηγητές των γυμνασίων και λυκείων συμμάχους μας στην υλοποίηση του προγράμματός μας. Αυτός, άλλωστε είναι και ο λόγος που έχουμε θεσπίσει και απονέμουμε κάθε χρόνο τιμητικό βραβείο στους καθηγητές, οι οποίοι υποστηρίζουν τους μαθητές στον αγώνα της λογοτεχνικής έκφρασης.

Επίσης, η με περιορισμούς λειτουργία της Διοίκησης και η κατά αποκλειστικότητα διδασκαλία εξ αποστάσεως στα ΑΕΙ εμπόδισε την γρήγορη προώθηση της είδησης του διαγωνισμού στη φοιτητική κοινότητα, συνεπώς δε μας ξαφνιάζει η περιορισμένη συμμετοχή των νέων στο φετινό μας διαγωνισμό.

Μέσα σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες το γεγονός ότι σχολεία από το Μαρούσι, την Κηφισιά, τη Βάρη, το Μοσχάτο, τον Πειραιά, την Πάτρα, την Κεφαλονιά, αλλά και ατομικές συμμετοχές από το Ηράκλειο της Κρήτης, τα Χανιά, το Αγρίνιο τη Μυτιλήνη, τη Θεσσαλονίκη και φυσικά από το Βύρωνα, έδωσαν το παρόν τους στο διαγωνισμό μας έδωσε ιδιαίτερη χαρά.

Μεταξύ των υποβληθέντων υπήρξαν πραγματικά ενδιαφέροντα έργα. Η επιτροπή αντιμετώπισε τα κείμενα με ιδιαίτερη συμπάθεια για τη διάθεση των εφήβων να δημιουργήσουν, αντιμέτωποι με τη μεγάλη λειτουργική αναστάτωση που γνώρισαν φέτος τα σχολεία μας. Υπήρξαν κείμενα που βαθμολογήθηκαν με την ίδια συνολική βαθμολογία, με αποτέλεσμα, σε κάποιες περιπτώσεις να αντιστοιχούν περισσότερα βραβεία ανά κατηγορία.

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους έφηβους και τους νέους που μας κατέθεσαν τα κείμενα και τον προβληματισμό τους. Είμαστε, δε, στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ο Δήμος Βύρωνα μέσα από τη Δράση του «στο βλέμμα του Μπάιρον» δίνει προς όλους ανεξαιρέτως τους διαγωνιζόμενους μια δεύτερη ευκαιρία. 

Συγκεκριμένα: Όλοι οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό, είτε βραβεύτηκαν για το κείμενο που υπέβαλαν, είτε μόνο για τη συμμετοχή τους, (δηλ. είτε έλαβαν βραβείο, είτε έπαινο, είτε έπαινο συμμετοχής) έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στην Πανελλήνια Λογοτεχνική Συντροφιά που ο Δήμος Βύρωνα έχει ήδη δημιουργήσει και να δώσουν κείμενά τους για την έκδοση του βιβλίου της επόμενης χρονιάς χωρίς να είναι προαπαιτούμενο η βράβευσή τους.

Ο Δήμος Βύρωνα με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων προχωρά στην έκδοση του βιβλίου της χρονιάς, και στην απονομή των βραβείων. Οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες στο διαγωνισμό θα λάβουν σύντομα περισσότερες πληροφορίες για την εξέλιξη της έκδοσης και του προγράμματος «στο βλέμμα του Μπάιρον 2021» μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Πηγή: blogs.sch.gr


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250