Μικρό υπνοδωμάτιο: όμορφοι τρόποι για να οργανώσεις τη μικρή σου κρεβατοκάμαρα!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2021 12:34

Μικρό υπνοδωμάτιο: όμορφοι τρόποι για να οργανώσεις τη μικρή σου κρεβατοκάμαρα!

Πολλοί από εμάς σκεφτόμαστε πως ένα μικρό υπνοδωμάτιο είναι μειονέκτημα.
Όμως δεν έχει σημασία το πόσο μικρός είναι ο χώρος, αρκεί να διαλέξεις τα έπιπλα που ταιριάζουν στο στυλ σου και να ακολουθήσεις ένα απλό μοτίβο στη διακόσμηση. Έτσι εάν έχετε ένα μικρό υπνοδωμάτιο, μην ανησυχείτε, υπάρχει λύση! Ακολουθήστε μερικές από τις συμβουλές μας και σιγουρά θα βρείτε αυτό που σας ταιριάζει.

Αρχικά, θα πρέπει να δείτε τι έπιπλα σας συμφέρει να έχετε στο υπνοδωμάτιο από άποψη εξοικονόμησης χώρου. Μπορείτε να αγοράσετε έναν καναπέ που γίνεται κρεβάτι για να κερδίσετε περισσότερο χώρο και να μπορείτε να το χρησιμοποιείτε καθολη τη διάρκεια της ημέρας.

Πάνω ακριβώς από το κρεβάτι μια πολύ όμορφη ιδέα είναι να αφαιρέστε το κεφαλάρι και να κολλήσετε Poster σε ιδιαίτερα μοτίβα και σχέδια που θα βρείτε στο εμπόριο και η αλήθεια είναι πως δεν θα μπορείτε να επιλέξετε.

Κάτω από το κρεβάτι μπορείτε να επιλέξετε να τοποθετήσετε αποθηκευτικό χώρο, ως μια από τις πιο έξυπνες και πρακτικές λύσεις, που θα μπορούσατε να κάνετε. Οργανώστε και τακτοποιήστε το υπνοδωμάτιο σας, χωρίς να αγοράζετε επιπλέον έπιπλα που πιάνουν χώρο και χρήμα.

Διακοσμήστε το με όμορφα και ιδιαίτερα κλινοσκεπάσματα και μαξιλάρια σε διαφορετικά μεγέθη και τοποθετήστε φωτιστικά στον τοίχο, τα οποία δεν πιάνουν τόσο χώρο και προσδίδουν μια φινέτσα. Οι απλίκες, πιάνουν λιγότερο χώρο σε σχέση με τα συνηθισμένα λαμπατέρ και δεν σας περιορίζουν στον χώρο αλλα ταυτόχρονα μειώνουν και την ανάγκη σας για την υπαρξη κομοδίνων.

Εάν πάλι δεν θέλετε να αγοράσετε αρκετά φωτιστικά μπορείτε να τοποθετήσετε το κρεβάτι το κρεβάτι αντίθετα από το παράθυρο, ώστε να εκμεταλλευτείτε το φυσικό φως της ημέρας.

Μια έξυπνη ιδέα είναι να τοποθετήσετε μια σιδερένια μπάρα ψηλά στον τοίχο του δωματίου και με αυτόν τον τρόπο να δώσετε ένα εξαιρετικό στυλ στον χώρο. Έτσι θα δημιουργήσετε επιπλέον αποθηκευτικό χώρο και θα νιώθετε πως έχετε δημιουργήσει μια καλαίσθητη μίνι γκαρνταρόμπα.

Ακόμη και αν δεν έχετε χώρο για μια μεγάλη ντουλάπα μια συμβουλή που έχουμε να σας δώσουμε είναι να τοποθετήσετε δυο ντουλάπες αριστερά και δεξιά από το κρεβάτι και να δημιουργήσετε δύο στήλες και να έχετε έξτρα αποθηκευτικό χώρο, χωρίς να χρειάζεται να έχετε σε κουτιά και καλάθια τα ρούχα και τα προσωπικά σας είδη.

Επίσης, επιλέξτε κουρτίνες σε ανοιχτό χρώμα για να δημιουργήσετε έναν χώρο καθαρό και φωτεινό. Μια έξυπνη ιδέα είναι να ενσωματώσετε τις κουρτίνες σε σύρματα κάτω από το κρεβάτι και με αυτόν τον τρόπο να αρκετό εξοικονομήσετε χώρο. Οι ενσωματωμένες κουρτίνες είναι και ένα ακόμη πλεονέκτημα γιατί μπορείτε να χρησιμοποιείτε το κρεβάτι ως αποθηκευτικό χώρο και να το κρύβετε για να μην είναι εμφανή και σας ενοχλούν.

Εάν εργάζεστε και πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει ένας χώρος με γραφείο και καρέκλα στο υπνοδωμάτιο, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα ενσωματωμένο γραφείο που θα λειτουργεί και ως κομοδίνο, όπου θα έχετε τη δυνατότητα να αποθηκεύσετε τα καλλυντικά και τα προσωπικά σας αντικείμενα.

Μπορείτε ακόμη, να τον χρησιμοποιείται και ως χώρο περιποίησης, για αυτό καλό θα είναι να προμηθευτείτε και έναν αρκετά μεγάλο καθρέφτη, γιατί μην ξεχνάτε ένας καθρέφτης δεν είναι ποτέ άχρηστος σε ένα υπνοδωμάτιο. Εάν θέλετε να υπάρχει και ένας ολόσωμος καθρέφτης στον χώρο μπορείτε να τον κολλήσετε στη ντουλάπα σας με πολύ εύκολο τρόπο.

Ό,τι και αν διαλέξετε να αλλάξετε ή να προσθέσετε στο υπνοδωμάτιο σας, να μην ξεχνάτε πως η απόλυτη ισορροπία είναι το παν. Μην αναζητάτε έντυνα μοτίβα και χρώματα που θολώνουν και κουράζουν το μάτι. Επιλέξτε ουδέτερες αποχρώσεις, που αναδεικνύουν την απλότητα και την ομορφιά, δημιουργώντας την ισορροπημένη ενέργεια, που επιθυμείτε να εκπέμπει ο χώρος σας.

Ελπίζουμε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον υπάρχοντα διαθέσιμο χώρο του δωματίου σας και να δημιουργήσετε έναν καλαίσθητο και λειτουργικό υπνοδωμάτιο. 




00 inkefalonia general ad 300X250