Λαχταριστές μαριναρισμένες φτερούγες κοτόπουλο με γιαούρτι

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021 12:30

Λαχταριστές μαριναρισμένες φτερούγες κοτόπουλο με γιαούρτι

Kλασικά μπαχαρικά συνδυάζονται με γιαούρτι, λεμόνι και σκόρδο για να δημιουργήσουν μια έντονα γευστική μαρινάδα που είναι ιδανική για τις φτερούγες κοτόπουλου για τις οποίες τρελαίνονται μικροί και μεγάλοι. (Τα καρυκεύματα περιέχουν επίσης μεγάλες ποσότητες αντιοξειδωτικών).

Σέρβιρε τις ως ορεκτικό ή με λαχανικά στο πλάι και καλή όρεξη!

Συστατικά

1 ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο

½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι

½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μπαχάρι

½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα

⅓ φλιτζάνι άπαχο γιαούρτι

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού

1 κουταλιά της σούπας τριμμένο σκόρδο

8 μπουτάκια κοτόπουλου

8 φτερούγες κοτόπουλου

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Ανακάτεψε μαζί κύμινο, πιπέρι, μπαχάρι και κανέλα σε ένα μικρό μπολ. Άφησε στην άκρη ενάμιση κουταλάκι του γλυκού από το μείγμα για πασπάλισμα. Ανακάτεψε μαζί το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το υπόλοιπο κύμινο σε ένα μεγάλο μπολ. Πρόσθεσε τα μπουτάκια κοτόπουλου και γύρισέ τα για να αλειφτούν παντού χρησιμοποιώντας λαβίδα. Σκέπασε τα και βάλε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ή έως και 3 ώρες.

Βήμα 2

Προθέρμανε το φούρνο στους 230 βαθμούς με το ράφι στην τρίτη πάνω θέση. Στρώσε ένα μεγάλο φύλλο ψησίματος με αλουμινόχαρτο και τοποθέτησε το σε μια σχάρα από πάνω. Βάλε τα κομμάτια κοτόπουλου σε ένα μόνο στρώμα, ομοιόμορφα μεταξύ τους στο ράφι. Πασπάλισε ομοιόμορφα με το μείγμα κύμινου. Ψήσε 30 με 40 λεπτά στο φούρνο, αναποδογυρίζοντας κάθε 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο. Βγάλτο από το φούρνο και πασπάλισε ομοιόμορφα με αλάτι. Μετάφερε το κοτόπουλο σε μια μικρή πιατέλα και σέρβιρε αμέσως.




00 inkefalonia general ad 300X250