Η σειρά με την οποία να πρέπει να προσθέτεις τα υλικά για το smoothie στο blender

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2021 13:16

Η σειρά με την οποία να πρέπει να προσθέτεις τα υλικά για το smoothie στο blender

Και γιατί μπορεί να κάνει τη διαφορά στο αποτέλεσμα

Ένα κρύο, φρέσκο ​​smoothie είναι ένας καλός και υγιεινός τρόπος να δροστιστείς μια καυτή καλοκαιρινή ημέρα. Αν σου αρέσει να τα φτιάχνεις μόνη σου, αντί να τα αγοράζεις έτοιμα, υπάρχει ένας παράγοντας που πρέπει να λάβεις υπόψη σου: Η σειρά με την οποία βάζεις τα συστατικά στο blender.

Δες παρακάτω τη σειρά με την οποία θα πρέπει να προσθέσεις τα συστατικά στο blender φτιάχνοντας το smoothie, και γιατί είναι σημαντικό να την ακολουθήσεις:

Ξεκίνα με το υγρό στοιχείο στο κάτω μέρος
Είτε χρησιμοποιείς γάλα, χυμό ή νερό καρύδας, αυτό είναι πάντα το πρώτο συστατικό με το οποίο πρέπει να ξεκινήσεις. Η περιστροφή των λεπίδων του blender δημιουργεί μια δίνη, η οποία απορροφά τα σκληρότερα συστατικά στο μικρό "ανεμοστρόβιλο" που δημιουργείται στο blender.

Πρόσθεσε τυχόν λεπτές σκόνες
Αν είσαι λάτρης της πρωτεΐνης σε σκόνη ή του φυστικοβούτυρου σε σκόνη, θα πρέπει να προσθέσεις αυτά τα συστατικά αμέσως μετά το υγρό στοιχείο. Αυτό βοηθά να διασφαλιστεί ότι η σκόνη είναι πλήρως ενσωματωμένη στο τελικό προϊόν, αντί να συσσωρεύεται με ένα περίεργο τρόπου που θα θυμίζει αλεύρι.

Βάλτε φρέσκα φρούτα και λαχανικά
Αν πρόκειται για ένα πράσινο smoothie, θα πρέπει σε αυτό το στάδιο να προσθέσεις το σπανάκι, το λάχανο ή άλλα φυλλώδη χόρτα. Λάβε υπόψη ότι εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις χόρτα, ίσως θελήσεις να προσθέσεις λίγο χρόνο ανάμειξης για να διασφαλίσεις ότι οι λεπίδες μπορούν να σπάσουν τις ίνες των λαχανικών.

Ακολούθηδε με κρεμώδη συστατικά
Στη συνέχεια έρχονται τα κρεμώδη υλικά όπως το γιαούρτι ή το βούτυρο.

Ολοκλήρωσε με κατεψυγμένα φρούτα, πάγο, ξηρούς καρπούς και άλλα σκληρά συστατικά
Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να βάλεις στο blender σου θα πρέπει να είναι κατεψυγμένα συστατικά - όπως κατεψυγμένα φρούτα και πάγο. Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι θα μπορούσαν επίσης να προστεθούν σε αυτό το σημείο.

Γιατί έχει σημασία η σειρά των συστατικών;
Η επιστημονική εξήγηση λέει πως πρέπει οι λεπίδες του blender να μπορούν να ξεκινούν να στροβιλίζονται με πλήρη ταχύτητα προτού τις σταματήσουν τα βαρύτερα, σκληρότερα συστατικά. Αυτή η μέθοδος βοηθά επίσης να αποφύγεις να γίνει το μείγμα των συστατικών πολύ κρύο. 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250