Λαχταριστή ζουμερή λεμονόπιτα με γλάσο από την Σία Λαδά

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 10 Ιουλίου 2021 10:23

Λαχταριστή ζουμερή λεμονόπιτα με γλάσο από την Σία Λαδά


Υλικά:

4 αυγά
270 γραμμ. ζάχαρη άχνη
Λίγο αλάτι
180 γραμμ. σπορέλαιο
170 γραμμ. γάλα
4κ.σ χυμό λεμονιού, ξύσμα ενός λεμονιού
200 γραμμ. αλεύρι γ.ο.χ
85 γραμμ. κορν φλάουρ
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ, 2 βανίλιες

Για το σιρόπι:
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό, ξύσμα ενός λεμονιού
Για το γλάσο:
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
80 γραμμ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:
Διαχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους, τα χτυπάμε σφιχτή μαρέγκα στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τους κρόκους με την άχνη, λίγο αλατάκι, τις βανίλιες, το ηλιέλαιο, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το γάλα, και
προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι με το κορν φλάουρ και το μπέικιν πάουντερ τα οποία έχουμε κοσκινίσει, τέλος με απαλές κινήσεις προσθέτουμε την μαρέγκα δεν χρειάζεται χτύπημα στο μίξερ σε αυτό το τελευταίο στάδιο
ετσι ώστε η πίτα μας θα είναι ένας αφρός. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Αφού κρυώσει το κέικ το σιροπιάζουμε με το σιρόπι μας ζεστό όχι καυτό (βράζουμε για 5 λεπτά τα υλικά μας, ζάχαρη, νερό και το ξύσμα λεμονιού) ετοιμάζουμε στην συνέχεια το γλάσο, χτυπάμε με το σύρμα το ζαχαρούχο
και τον χυμό λεμονιού. Αφήνουμε το γλάσο στο ψυγείο για 1 ωρα. Ολοκληρώνουμε το γλυκό μας απλώνοντας το λεμωνένιο γλάσο μας, το βάζουμε στο ψυγείο και μετά από μερικές ώρες το απολαμβάνουμε
δροσερό! Ζουμερό! Απίθανα λεμονένιο! Και φυσικά με παγωτό βανίλια! Ζουμερή και λαχταριστη λεμονόπιτα! Με πρωταγωνιστή το λεμόνι να απογειώνει την απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

212409838 534580934414644 5394080360081106743 n214441605 555473265469362 4189285277365984258 n214810856 185036076829587 8177590698484984313 n