Το απλό και ανέξοδο τρικ για να κάνεις τα φυτά σου πιο όμορφα και υγιή

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 07 Ιουλίου 2021 11:30

Το απλό και ανέξοδο τρικ για να κάνεις τα φυτά σου πιο όμορφα και υγιή

Τα φυτά δίνουν ζωή και χρώμα σε ένα σπίτι. Είναι μια ανάσα δροσιάς που μας χαλαρώνει και μας κάνει να νιώθουμε όμορφα.

Ξεκουράζουν το μάτι και μας τραβούν μακριά από την γκρίζα καθημερινότητα. Τα φυτά, φυσικά, θέλουν φροντίδα, ώστε να διατηρήσουν το χρώμα και τη ζωντάνια τους.

Τα φυτά εσωτερικού χώρου ζουν περιορισμένα, θα λέγαμε, καθώς βρίσκονται σε γλάστρες. Αυτό σημαίνει ότι οι ρίζες τους απλώνονται μέσα στο χώμα της γλάστρας μέχρι να φτάσουν στα τοιχώματα.

Το χώμα είναι αυτό που προσφέρει στα φυτά τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες για να αναπτυχθούν αλλά και το απαραίτητο οξυγόνο.

Όταν όμως το χώμα αρχίσει και συμπυκνώνονται στις ρίζες, μετά από το επαναλαμβανόμενο πότισμα, μειώνει τον χώρο που χρειάζεται το οξυγόνο για να κυκλοφορήσει. Αυτό κάνει τα φυτά να κρεμάνε ή να κιτρινίζουν τα φύλλα τους.

φυτάUnsplash/prudence-earl

Το καλό είναι ότι η λύση είναι πολύ απλή. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα chopstick ή ένα μολύβι.

Μπήγεις ελαφριά το chopstick στο χώμα και το καρφώνεις όσο πιο βαθιά μπορείς. Επανέλαβε σε όλη την επιφάνεια της γλάστρας. Αφού τελειώσεις, πότισε το φυτό σου.

Θα δεις τη διαφορά και το νερό να πηγαίνει σε όλο το χώμα του φυτού. Ουσιαστικά, θα κάνεις ένα είδος εξαερισμού στο χώμα.

Επανέλαβε το τρικ μερικές φορές το μήνα. Θα φροντίσεις έτσι την υγεία των φυτών σου μέσα σε μόλις λίγα λεπτά και πολύ εύκολα.

bovary.gr