Φανταστικό Carrot cake με γλάσο τυρί κρεμα από την Σία Λαδά

Ένα πεντανόστιμο κέικ, εύκολο, αφράτο, υγιεινό και με τα αρώματα των μπαχαρικών .
Την γλυκιά γεύση του καρότου και το βελούδινο γλάσο, ιδανικό πάντρεμα που απογειώνει κάθε μπουκιά!
Υλικά :
3 καρότα
170 γραμμ. ζάχαρη καστανή
150 γραμμ. σπορέλαιο
Χυμό 2 πορτοκαλιών και το ξύσμα τους
3 αυγά, 2 κ.σ κανέλα
λίγη πρόκα γαρίφαλο (στην μύτη του κουταλιού)
400 γραμμ.κόκκινη φαρίνα
2 κ.γ μπέικιν πάουντερ και 1 κοφτό κ.γ σόδα
50 γραμμ. γάλα, 2 βανίλιες
(καρύδι και σταφίδες προαιρετικά)
Για την επικάλυψη:
200 γραμμ. τυρι κρέμα (Φιλαδέλφεια ή μασκαρπόνε)
2 κ.σ βούτυρο λιωμένο, 1 βανίλια
60 γραμμ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε καθαρίζοντας τα καρότα και τρίβοντας τα στον τρίφτη. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά με την ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα, (δεν χρησιμοποιούμε καθόλου μίξερ, τόσο απλά). Προσθέτουμε τις βανίλιες, το ξύσμα πορτοκαλιών, το σπορέλαιο, την κανέλα το γαρίφαλο, στον χυμό πορτοκαλιού διαλύουμε την σόδα και προσθέτουμε και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά μας.
Στην συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα, τα τριμμένα καρότα και το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψάκι βουτυρωμένο και ψήνουμε το κέικ στους 180 βαθμούς για περίπου 45 με 50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως το γλυκό μας, και αφού έχουμε ετοιμάσει το γλάσο μας, (χτυπάμε το τυρί κρέμα με την άχνη, βανίλια και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν). Απλώνουμε στην επιφάνεια του κέικ μας, πασπαλίζουμε με καβουρδισμένο αμύγδαλο ή καρύδι και απολαμβάνουμε!
Καλή απόλαυση!