Το πιο εύκολο γλυκό με ζελέ, κρέμα και μπισκότα

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 04 Ιουλίου 2021 16:00

Το πιο εύκολο γλυκό με ζελέ, κρέμα και μπισκότα

Ένα εύκολο, δροσερό και νόστιμο γλυκό με μπισκότα, αφράτη κρέμα και ζελέ φρούτων, ιδανικό για παιδιά αλλά και για μεγάλους!

Ο γνωστός σεφ Τάσος Αντωνίου μας προτείνει μέσα από το site του mamapeinao.gr την τέλεια συνταγή που χρειάζεται μόνο ένα τέταρτο προετοιμασίας.

Θα χρειαστείς

  • 4 κουτ. σούπας άνθος αραβοσίτου βανίλια σκόνη για κρέμα
  • 500 ml γάλα φρέσκο πλήρες + 3 κουτ. σούπας, για άλειμμα των μπισκότων
  • 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ
  • 1 φακελάκι σκόνη για ζελέ φρούτων

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζουμε την κρέμα άνθος αραβοσίτου ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
  • Οταν η κρέμα πήξει, την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε σε μεγάλο μπολ.
  • Προαιρετικά την καλύπτουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. 
  • Ετοιμάζουμε το ζελέ ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται πάνω στη συσκευασία.
  • Το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και κατόπιν το βάζουμε στο ψυγείο.
  • Στρώνουμε μία στρώση μπισκότων σε ένα τετράγωνο ταψί 20 x 20 εκ.
  • Βουτάμε τα μπισκότα σε λίγο γάλα, χωρίς να τα μουλιάσουμε. 
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία δημιουργώντας δύο στρώσεις μπισκότων.
  • Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα.
  • Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για μιάμιση ώρα.
  • Κατόπιν, αδειάζουμε προσεκτικά από πάνω το ρευστό, κρύο ζελέ.
  • Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει καλά, για τουλάχιστον τρεις ώρες.
  • Σερβίρουμε το γλυκό ψυγείου με ζελέ σε κομμάτια.