5 κανόνες στο μαγείρεμα που οι σεφ σε ικετεύουν να ξεχάσεις

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021 15:00

5 κανόνες στο μαγείρεμα που οι σεφ σε ικετεύουν να ξεχάσεις

unsplash

Ως πολύ μέτρια μαγείρισσα, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω μία συνταγή και να μην την ακολουθήσω κατά γράμμα. Σύμφωνα, όμως με τους σεφ, ίσως τελικά αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνω.

Γιατί, σου λέει, η μαγειρική δεν είναι ζαχαροπλαστική για να ζυγίζεις με ακρίβεια κάθε υλικό. Εδώ μπορείς να σπάσεις πιο εύκολα κλασικούς κανόνες και να το κάνεις με τις ευλογίες των ειδικών. Θα το κάνεις πρωτίστως για το καλό του ουρανίσκου σου. Τι θα ανατραπεί στο μαγείρεμα που ήξερες μέχρι τώρα;

Μην μουλιάζεις το ρύζι

Συνήθως θεωρείται κακό το να παραβράζεις το ρύζι. Τώρα όμως οι ειδικοί σου λένε ότι είναι πολύ σημαντικό να μουλιάζεις το ρύζι για 20 λεπτά, προτού το βράσεις. Σε αντίθεση με αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι, είναι καλό να το κάνεις γιατί έτσι μαγειρεύεται σε λιγότερο χρόνο και η υφή είναι πιο αφράτη.

Μην παραψήνεις τα γλυκά

Πολλές φορές, αφήνουμε το γλυκό λίγη περισσότερη ώρα από όση πρέπει μέσα στον φούρνο. Σύμφωνα όμως με τη ζαχαροπλάστη Palak Patel, είναι προτιμότερο να βγάζεις το γλυκό λίγα λεπτά νωρίτερα, έτσι ώστε να μην στεγνώνει. Εξάλλου, αν βάλεις το πιρούνι μέσα και βγει καθαρό, σημαίνει ότι έχει ψηθεί.

Μην βάζεις πολλά μπαχαρικά

Ακούμε συνήθως ότι δεν πρέπει να το παρακάνουμε με τα πολλά μπαχαρικά και βότανα. Αν θέλεις να φας πιο υγιεινά και καθαρά, τότε θα πρέπει να είσαι «τσιγκούνα» με τις ποσότητες. Αν πάλι θέλεις να φας κάτι που θα σου θυμίζει τα πιάτα του αγαπημένου σου εστιατορίου, γίνε πολύ πιο γενναιόδωρη με τις ποσότητες. Ναι στο ξύδι, το κρασί, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το κάρυ και ό,τι άλλο βάζεις στη μαγειρική σου.

Μην καις το μπρόκολο

Αν και θα βρεις «καμμένα λαχανικά» σε πολλά γνωστά μαγαζιά, έχεις την τάση να βγάζεις το μπρόκολο από τον φούρνο λίγο πριν «αρπάξει». Οι σεφ όμως σου λένε ότι δεν πειράζει να δείχνει καμμένο στις άκρες. Μέσα θα είναι μαλακό.

Μην το παρακάνεις με το σκόρδο στο μαγείρεμα

Και γιατί όχι; Αν είναι μία γεύση που σου αρέσει, βάλε παραπάνω από αυτό που λέει η συνταγή. Εξάλλου, αυτά τα πειράματα φαίνονται μόνο όταν τα δοκιμάζεις. Αν μιλάμε ειδικά για το σκόρδο, ξέρεις ότι καλό και στην καρδιά σου.