Λαμπροκουλούρα με προζύμι από την Σία Λαδά!

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2021 11:49

Λαμπροκουλούρα με προζύμι από την Σία Λαδά!

Το ψωμί της Λαμπρής! Εύκολο και μυρωδάτο για το πασχαλινό μας Τραπέζι! 

Καλό Πάσχα!

Υλικά :

1200 γραμμ. αλεύρι
300 γραμμ. νερό χλιαρό
300 γραμμ. γάλα χλιαρό
50 γραμμ. νωπή μαγιά η 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
100 γραμμ. βούτυρο λιωμένο φρέσκο αγελαδινό
20 γραμμ. αλάτι, 50 γραμμ. ζάχαρη, 10 γραμμ. γλυκάνισο
1 αυγό για την επάλειψη και σουσάμι

Εκτέλεση :

Σε ένα μπολ διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό , 1 κ.σ ζάχαρη και 10 κ.σ
αλεύρι να γίνει ένας χυλός, το αφήνουμε σκεπασμένο για 20-25 λεπτά
ωστε να διπλασιασθεί σε όγκο.

180438218 151830483551347 2742153308324858114 n

Σε μπολ μεγάλο ρίχνουμε το αλεύρι αλάτι, ζάχαρη, το γλυκάνισο και
ανακατεύουμε, προσθέτουμε το μίγμα της μαγιάς, το γάλα σταδιακά το
αλεύρι και λίγο λίγο το λιωμένο βούτυρο ζυμώνουμε με διπλώματα από έξω
προς τα μέσα .

Αφήνουμε την ζύμη μας να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί σε ογκο σε
ζεστό μέρος σκεπασμένη.

181386571 309079207604851 34785160606048934 n

Στην συνέχεια χωρίζω την ζύμη σε τρία μέρη τα πλάθω σε 3 κορδόνια
κάνω μια πλεξούδα και ενώνω τις άκρες της κάνοντας έτσι ένα στρογγυλό
στεφάνι, αφήνω την κουλούρα σκεπασμένη πάνω σε λαδόκολλα στο
ταψί σε ζεστό μέρος για μια ώρα , έχω βάλει και ένα κοκκινο αυγό στο κέντρο.

Αφου εχει φουσκώσει τέλεια το λαμπρόψωμο μας, το περνάμε με το
αυγό που έχουμε χτυπήσει ελαφρώς και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 30-40 λεπτά.

Καλή επιτυχία!

180961174 293774005697547 7533923267993028646 n




00 inkefalonia general ad 300X250