Ποια λαχανικά μπορείς να κάνεις πίκλες (σε χρόνο dt) και τα οφέλη που κερδίζεις

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021 12:30

Ποια λαχανικά μπορείς να κάνεις πίκλες (σε χρόνο dt) και τα οφέλη που κερδίζεις

unsplash

Είναι κρίμα να πετάς τα ξεχασμένα λαχανικά στο ψυγείο. Για αυτό λοιπόν, θα τα κάνουμε πίκλες και θα τα βάλουμε σε βαζάκι για μεζέ.

Αν λατρεύεις τις πίκλες αλλά νομίζεις ότι είναι δύσκολο και χρονοβόρο το να τις φτιάξεις μόνη σου, σήμερα θα αλλάξεις γνώμη. Καταρχάς, είναι πολύ σημαντικό να μάθεις πώς να τις κάνεις, έτσι ώστε να μην πετάς τα έρμα τα λαχανικά που μαραίνονται μέσα σε λίγες μέρες.

Ο γρήγορος τρόπος να κάνεις πίκλες

Αν δεν είσαι και πολύ της υπομονής (και σε καταλαβαίνω απόλυτα), μπορείς να επιλέξεις τον γρήγορο τρόπο, ο οποίος είναι και απλούστατος. Μπορείς να πάρεις ολόκληρα αγγούρια και να γίνουν πίκλες μέσα σε 48 ώρες. Αλλά αν βιάζεσαι και θες να τις φας μέσα στην επόμενη ώρα, το μυστικό βρίσκεται στο μέγεθος. Κόψε μικρά κομμάτια λαχανικών και δεν θέλουν πολύ χρόνο.

Η κλασική αναλογία είναι δύο μέρη ξύδι και ένα μέρος νερό. Επίλεξε το είδος του ξιδιού που σου ταιριάζει περισσότερο γευστικά. Το λευκό ξίδι είναι πιο δυνατό στη γεύση. Και αν θέλεις μερικές ιδέες για βότανα και μπαχαρικά, οι ιδανικές επιλογές βρίσκονται ήδη στην κουζίνα σου. Σκόρδο, άνηθος, κόλιανδρος, χυμός λεμόνι, κουρκουμάς, τζίντζερ και φύλλα δάφνης. Και ζάχαρη ή σιρόπι σφενδάμου, αν θες να γλυκαίνει.

Ποια λαχανικά γίνονται πίκλες

  • Αγγούρια
  • Κρεμμύδια
  • Καρότα
  • Χαλαπένιος
  • Παντζάρια
  • Λαχανάκια Βρυξελλών
  • Λάχανο
  • Κουνουπίδι
  • Σπαράγγια

Plus: ροδάκινα

Συνταγή για πίκλες από αγγουράκια

Υλικά:

12 αγγουράκια

3 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο

2 κουταλιές σπόρους μουστάρδας

1 ματσάκι φρέσκο άνηθο

2 φλιτζάνια μηλόξιδο

1 και 1/4 φλιτζάνι νερό

1 κουταλιά αλάτι

2 κουταλιές ζάχαρη

Βάλε τα αγγουράκια σε ένα κλειστό βάζο, αλλά αν θες να γίνουν γρήγορα, κόψε σε φέτες. Πρόσθεσε το σκόρδο, τους σπόρους μουστάρδα και τον άνηθο. Σε ένα κατσαρολάκι, βράσε το νερό με το αλάτι, τη ζάχαρη και το ξίδι. Ρίξε όλο το μείγμα πάνω στα αγγούρια και κλείσε το βάζο και άφησέ τα να μαριναριστούν. Ξεκίνα από δύο μέρες και αν θες να περιμένεις, άνοιξέ τα σε 2 εβδομάδες. Σε κάθε περίπτωση, βάλε το βαζάκι στο ψυγείο.

Τα οφέλη της σπιτικής πίκλας

Αν και δεν αρέσει σε όλους, η πίκλα από λαχανικά έχει άπειρα οφέλη, και ειδικά αν είναι homemade. Βελτιώνει την υγεία του εντέρου, αν βάλεις μόνο νερό και αλάτι στη μαρινάδα. Μάς βοηθά να αναπτύξουμε μία υγιή και αποτελεσματική ανταπόκριση του ανοσοποιητικού ενώ καταστέλλει τις φλεγμονές που προκαλούνται από αλλεργίες. Τα αγγούρια ειδικά, σε ενυδατώνουν, μειώνουν τις κράμπες της περιόδου, καθώς και το άγχος.

ladylike.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250