Γιασεμί: 4 οφέλη που σου δίνει το αιθέριο έλαιο, και αφορούν κυρίως το σεξ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 09 Μαρτίου 2021 21:02

Γιασεμί: 4 οφέλη που σου δίνει το αιθέριο έλαιο, και αφορούν κυρίως το σεξ

unsplash

Το γιασεμί είναι ένα λουλούδι που λατρεύουμε να μυρίζουμε, αλλά είναι αρκετά υποτιμημένο όσον αφορά στο σύμπαν της αρωματοθεραπείας.

Η λεβάντα έχει την πρώτη θέση στα αγαπημένα μας αιθέρια έλαια και εδώ έχουμε μιλήσει ήδη για τα πολλαπλά οφέλη της. Τι γίνεται όμως με το αγαπημένο γιασεμί, που όπως αποδεικνύεται, είναι ένα πιο αισθαντικό έλαιο και είναι ικανό να βελτιώσει την ερωτική διάθεση;

«Το γιασεμί είναι πιο γνωστό για τα συναισθηματικά και ψυχο-πνευματικά οφέλη του. Είναι ένα υπέροχο, διαχρονικά, άρωμα για πολλούς οίκους και το χρησιμοποιούσαν σε ινδικές ιεροτελεστίες επί αιώνες. Φέρνει καλοτυχία και σε απελευθερώνει ερωτικά», μάς εξηγεί η αρωματοθεραπεύτρια Amy Galper. Αν δεν έχεις πειστεί ακόμα, για ρίξε μια ματιά στα 5 οφέλη αυτού του ελαίου, που δεν είναι μόνο διεγερτικά.

Το γιασεμί είναι αφροδισιακό

Ας πούμε ότι αν είσαι σε φάση που θέλεις να ξαναβρείς την ερωτική σου διάθεση και να φτιάξεις την αντίστοιχη ατμόσφαιρα. Το γιασεμί μπαίνει σε μπουκαλάκι για αιθέρια έλαια και είναι ένα άρωμα που μπορεί να λειτουργήσει αφροδισιακά.

Βελτιώνει τη διάθεση

Σύμφωνα με μία μικρή έρευνα που δημοσιεύτηκε στο The Journal of Health Research, ανέλυσαν την επίδραση που είχε η εισπνοή δύο διαφορετικών αρωμάτων. Το ένα ήταν το γλυκό αμύγδαλο και το άλλο το γιασεμί. Όπως απεδείχθη, το γιασεμί προκαλεί συναισθήματα φρεσκάδας, ερωτισμού, ενεργητικότητας και φυσικά καλής διάθεσης.

Το γιασεμί σου δίνει ενέργεια

Δεν είναι μόνο η καλή διάθεση που αποκτάς από το γιασεμί. Ένα μασάζ με το συγκεκριμένο αιθέριο έλαιο επιδρά στο σώμα σου με τον τρόπο που το κάνει και η καφεΐνη. Αυξάνει τις αναπνοές, τη συστολική και διαστολική πίεση στο αίμα, και αυτό σημαίνει ότι έχεις ενέργεια για όλη τη μέρα.

Κάνει καλό στο δέρμα

Αν χρησιμοποιείς έλαια στην καθημερινά ρουτίνα περιποίησης, το γιασεμί μπορεί να γίνει μία πολύ καλή προσθήκη. Βοηθά σημαντικά σε δερματικά θέματα, όπως οι φλεγμονές, η ψωρίαση, αλλά και τις λιπαρές ή ξηρές επιδερμίδες. Ωστόσο, είναι καλό να συμβουλευτείς τον δερματολόγο σου πρώτα, αν και υπάρχουν προϊόντα περιποίησης που περιλαμβάνουν το συγκεκριμένο συστατικό σε σωστές ποσότητες, προκειμένου να μην επηρεαστεί το δέρμα σου. Συνήθως, η χρήση του γιασεμιού δεν συστήνεται σε εγκύους.

ladylike.gr