Saksun: To πιο καρτποσταλικό χωριό στον κόσμο!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2020 18:00

Saksun: To πιο καρτποσταλικό χωριό στον κόσμο!

Το χωριό Saksun βρίσκεται στα Νησιά Φερόε και είναι κυριολεκτικά βγαλμένο μέσα από σελίδες παραμυθιού, κάτι που καθιστά εύκολα το πιο καρτποσταλικό χωριό στον κόσμο!

Το καταπράσινο αυτό χωριό βρίσκεται στην βορειοδυτική ακτή του νησιού Streymoy, το μεγαλύτερο και πιο πυκνοκατοικημένο νησί των Φερόων Νήσων, και είναι γνωστό για τη μοναδικότητά του, με βασικό του χαρακτηριστικό τις καταπράσινες στέγες των σπιτιών του.

Saksun σπιτάκια με πράσινες στέγες

Σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία των Νησιών Φερόε, μπορεί να είναι απομονωμένο, ωστόσο οι επισκέπτες του δεν χάνουν την ευκαιρία να βρεθούν εκεί σε διάφορες εποχές του χρόνου, αφού συνδυάζει ένα μαγευτικό τοπίο και συγχρόνως ένα υπέροχο θέαμα που δεν χορταίνεις να βλέπεις.

Saksun σπιτάκια με πράσινες στέγες την άνοιξη

Το Saksun είναι ένας απομακρυσμένος τόπος, με μόνο 14 κατοίκους, ως αποτέλεσμα της μετανάστευσης, με τους ανθρώπους να επιλέγουν να μετακομίσουν σε μεγαλύτερα χωριά και πόλεις με περισσότερο πληθυσμό.

Saksun σπιτάκια με πράσινες στέγες με νερά να ρέουν

Λέγεται ότι πρωτοδημιουργήθηκε τον 17ο αιώνα, με τα σπίτια, την αρχιτεκτονική αλλά και όλη την τοποθεσία να είναι βγαλμένα από όνειρα που ποτέ δεν θα πιστεύαμε ότι υπάρχουν. Και φυσικά δεν είναι τυχαίο που σε αυτό το απομακρυσμένο μέρος δημιουργήθηκε το πρώτο “πράσινο” απομονωμένο Hilton στον κόσμο.

Saksun σπιτάκια με πράσινες στέγες και με φόντο τη λίμνη

Τα πανέμορφα νησιά Φερόες

Τα εκπληκτικά, απομακρυσμένα νησιά Φερόε είναι ένα αρχιπέλαγος μεταξύ της Νορβηγικής Θάλασσας και του Βόρειου Ατλαντικού, περίπου στο μέσο της Νορβηγίας και της Ισλανδίας. Τα νησιά είναι μια αυτόνομη χώρα στο Βασίλειο της Δανίας, με συνολικό πληθυσμό μόλις 50.030.

Saksun σπιτάκια με πράσινες στέγες κοντινό

Παρά το βορειότερο γεωγραφικό πλάτος των νησιών, οι μέσες θερμοκρασίες παραμένουν πάνω από το πάγωμα καθόλη τη διάρκεια του έτους, λόγω της ροής του Κόλπου – το βαθύ ρεύμα των ωκεανών που φέρνει θερμότερο νερό από την Καραϊβική στη βόρεια Ευρώπη.

Saksun σπιτάκια με πράσινες στέγες τοπίο με κοιλάδα και βράχια

Παρόλο που οι Νήσοι Φερόε βρίσκονται μακριά από τον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό, η πρόσβαση είναι πολύ πιο εύκολη από ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι. Υπάρχουν δύο αεροπορικές εταιρείες που φεύγουν προς τις Νήσους Φερόε, ενώ από τη Δανία και την Ισλανδία το ταξίδι εδώ γίνεται και διά θαλάσσης.

Saksun σπιτάκια με πράσινες στέγες χωριό πανοραμική

travelstyle.gr




00 inkefalonia general ad 300X250