Πόσο καιρό διατηρούνται φρέσκα τα ροδάκινα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 27 Ιουνίου 2020 17:30

Πόσο καιρό διατηρούνται φρέσκα τα ροδάκινα

Aγόρασες ροδάκινα αλλά δεν ξέρεις πόσο «αντέχουν»; Η ακριβής απάντηση σε αυτήν την ερώτηση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις συνθήκες αποθήκευσης μετά την αγορά τους. To σίγουρο είναι ότι πρέπει να διατηρήσεις τα ροδάκινα σε ξηρό περιβάλλον.

Με την κατάλληλη αποθήκευση και σε κανονική θερμοκρασία δωματίου, τα ροδάκινα θα ωριμάσουν πλήρως σε περίπου 1 έως 3 ημέρες.

Πώς μπορείς όμως να κάνεις τα ροδάκινα να ωριμάσουν γρηγορότερα; Για να επιταχύνεις την ωρίμανση, βάλε τα ροδάκινα σε καφέ χάρτινη σακούλα (αυτές που βρίσκεις στον μανάβη), κλείσε τη και αφήσε τη στον πάγκο.

Μην βάλεις τα ροδάκινα στο ψυγείο έως ότου ωριμάσουν πλήρως καθώς σε θερμοκρασία δωματίου θα γίνουν πιο γευστικά και ζουμερά.

Για να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής των ώριμων ροδάκινων, τοποθέτησέ τα σε μια πλαστική σακούλα και βάλτα στο ψυγείο. Για καλύτερα αποτελέσματα, επανάφερε τα ροδάκινα σε θερμοκρασία δωματίου πριν από τη χρήση.

Πόσο διαρκούν τα ροδάκινα στο ψυγείο; Τα εντελώς ώριμα ροδάκινα θα διαρκέσουν για περίπου 3 έως 5 ημέρες στο ψυγείο.

Μπορείς να καταψύξεις ωμά τα ροδάκινα; Ναι μπορείς. Πώς; (1) Πλύνε τα ροδάκινα, άνοιξέ τα στα δύο και βγάλε το κουκούτσι. (2) Κάλυψε τα ροδάκινα με διάλυμα από 1/2 κουταλάκι του γλυκού ασκορβικό οξύ για κάθε 6 κουταλιές κρύου νερού για να αποφευχθεί το μαύρισμα. (3) Πρόσθεσε 2/3 του φλιτζανιού ζάχαρη για κάθε λίτρο φρούτων και ανακάτεψε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. (4) Τοποθέτησέ τα σε σακούλες κατάψυξης.

Πόσο διαρκούν τα ροδάκινα στον καταψύκτη; Με την κατάλληλη αποθήκευση, θα διατηρήσουν την καλύτερη ποιότητα για περίπου 10 έως 12 μήνες, αλλά θα παραμείνουν ασφαλή για κατανάλωση και πέρα ​​από αυτό το χρονικό διάστημα.

Ο αναφερόμενος χρόνος κατάψυξης αφορά μόνο για την καλύτερη ποιότητα καθώς τα ροδάκινα που διατηρούνται συνεχώς κατεψυγμένα στους -17 θα παραμείνουν ασφαλή επ 'αόριστον.

Πώς θα καταλάβεις εάν τα ροδάκινα είναι χαλασμένα; Τα ροδάκινα που έχουν αλλοιωθεί, συνήθως θα έχουν γίνει πολύ μαλακά, θα αναπτύξουν μαύρα σημάδια και θα αρχίσουν να στάζουν. Πέταξε τα ροδάκινα εάν έχει εμφανιστεί μούχλα ή εάν τα ροδάκινα έχουν άσχημη μυρωδιά και εμφάνιση.

womenonly.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250