H Επιστήμη Λέει πως Αυτός Είναι ο Καλύτερος Τρόπος να Μαγειρεύετε τα Μανιτάρια!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2020 18:30

H Επιστήμη Λέει πως Αυτός Είναι ο Καλύτερος Τρόπος να Μαγειρεύετε τα Μανιτάρια!

Πώς σας αρέσει να τρώτε τα μανιτάρια; Τηγανιτά, στο φούρνο, μέσα σε πίτσα ή σάντουιτς ή μέσα σε ένα λαχταριστό ριζότο; Όπως κι αν σας αρέσουν οι επιστήμονες λένε πως αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να τα μαγειρεύετε. 

Μπορεί να μην έχετε ανακαλύψει ακόμα μια συνταγή που να περιέχει μανιτάρια και να μην αγαπάτε, αλλά από ότι φαίνεται ο τρόπος με τον οποίο τα μαγειρεύετε μπορεί να έχει μεγάλη επίδραση στα θρεπτικά συστατικά που παίρνετε από αυτά.

Τα μανιτάρια είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά. Περιέχουν ίνες, πρωτεϊνες και βιταμίνες, είναι χαμηλά σε θερμίδες και λιπαρά.

μανιτάρια

Κι όμως, ο καλύτερος τρόπος να μαγειρεύετε τα μανιτάρια σας είναι αυτός που σας λέμε παρακάτω.

Ερευνητές από το Mushroom Technological Research Center στην Ισπανία πρόσφατα ανακάλυψαν πως όταν τηγανίζετε ή βράζετε τα μανιτάρια σας δεν παίρνετε από αυτά όλα τα θρεπτικά συστατικά που θα έπρεπε.

Σύμφωνα με μελέτη που έγινε και δημοσιεύτηκε στο International Journal of Food Sciences and Nutrition, βράζοντας τα μανιτάρια σας χάνετε κάποιες από τις βιταμίνες τους ενώ τηγανίζοντάς τα αυξάνετε την περιεκτικότητά τους σε λιπαρά και χάνετε μέρος της πρωτεϊνης τους.

Τι πρέπει να κάνετε λοιπόν; Ψήνετε στο φούρνο ή στο γκριλ τα μανιτάρια σας όπου διατηρούνται όλα τα θρεπτικά συστατικά σας και η αντιοξειδωτική τους δράση. Επιπλέον, τα μανιτάρια στο γκριλ είναι πεντανόστιμα. Προσθέστε και λίγο ελαιόλαδο στο μαγείρεμά τους και θα υπάρξει και αύξηση των αντιοξειδωτικών τους.

spirossoulis.com




00 inkefalonia general ad 300X250