Πώς να δουλέψετε από το σπίτι κατά τη διάρκεια της καραντίνας

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2022 17:03

Πώς να δουλέψετε από το σπίτι κατά τη διάρκεια της καραντίνας

Συζητώντας με ανθρώπους που δουλεύουν από το σπίτι και πριν την καραντίνα, συλλέξαμε κάποιες πληροφορίες από την εμπειρία τους. Μάθαμε λοιπόν πως, όλα αυτά τα χρόνια έχουν αναπτύξει εργασιακές συνήθειες που τους επιτρέπουν να είναι παραγωγικοί και να επιτύχουν τους επιχειρηματικούς τους στόχους.

Δημιουργήστε μια ρουτίνα

Ο καθορισμός μιας ρουτίνας είναι πολύ σημαντικός. Θέστε συγκεκριμένες ώρες για να αφιερώσετε στην εργασία σας. Αν πριν την καραντίνα δουλεύατε για παράδειγμα σε ένα δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα σίγουρα θα είχατε ένα συγκεκριμένο ωράριο. Μπορείτε και τώρα που εργάζεστε από το σπίτι να ακολουθείτε την ίδια ρουτίνα για να μείνετε το ίδιο παραγωγικοί με πριν.

Επίσης, μέρος στον καθορισμό μιας ρουτίνας σημαίνει και το να ξυπνάτε μια συγκεκριμένη ώρα. Όπως καταλαβαίνετε δεν μπορείτε να ξυπνάτε όποτε θέλετε. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να ορίσετε μια ώρα αφύπνισης και να επιμείνετε σε αυτό.

Αφήστε τα παιδιά σας ή οποιονδήποτε άλλο να κοιμηθεί. Εσείς έχετε δουλειά και είναι σημαντικό να είστε εκεί, ειδικά το πρωί. Με το να παρακοιμάστε μπορεί να οδηγηθείτε σε λιγότερη παραγωγικότητα.

Ντυθείτε με άνετα ρούχα

Είναι δελεαστικό να παραμένετε στη πιτζάμα σας. Αλλά δεν είναι υγιεινό. Φορέστε κάποια άνετα ρούχα, όπως φόρμες και χαλαρά μπλουζάκια ή φούτερ. Τα άνετα και καθαρά ρούχα είναι σημαντικά καθώς συμβάλλουν στην διατήρηση της παραγωγικότητάς σας.

Αγοράστε μια μηχανή καφέ

Εάν πίνετε καφέ, μην παραγγέλνετε αλλά φτιάχνετε το στο σπίτι. Δεν υπάρχει λόγος να φύγετε από το σπίτι για αγοράσετε έναν καφέ και ούτως ή άλλως ... κορωναϊός, σωστά; Ευτυχώς με τις υπηρεσίες SEO που εφαρμόζουν πλέον τα περισσότερα eshop και μετά από σχετικές αναζητήσεις στη google μπορούμε να βρούμε την πιο συμφέρουσα τιμή για να αγοράσουμε την μηχανή καφέ που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας.

Προγραμματίστε τα γεύματά σας

Εάν δεν έχετε πρόβλημα να τρώτε ζεσταμένο φαγητό, τότε μαγειρέψετε επιπλέον φαγητό και για την επόμενη μέρα. Η κατανάλωση φαγητού στο σπίτι είναι ιδιαίτερα σημαντική κατά τη διάρκεια της επιδημίας. Καλό είναι να αποφεύγεται η κατανάλωση έτοιμων τροφίμων αυτή την περίοδο.

Το να δουλεύεις από το σπίτι είναι δύσκολο, κυρίως όταν δεν είσαι εξοικειωμένος. Αν όμως, ορίσετε κάποιους κανόνες και τους ακολουθήσετε, θα διαπιστώσετε ότι η παραγωγικότητά σας δεν θα χαθεί και στην πραγματικότητα μπορεί να γίνεται ακόμα πιο παραγωγικοί λόγω της έλλειψης περισπασμών. Σκεφτείτε, ότι ίσως η εργασία από το σπίτι να είναι μια ευκαιρία να κάνετε την καλύτερη δουλειά σας. Αυτό μπορείτε να το πετύχετε μόνο αν προγραμματίζετε την ημέρα σας έτσι ώστε να είστε βέλτιστοι για εργασία.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ