Πώς θα εξοικονομείτε χρήματα από τα μελάνια

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 08 Μαρτίου 2020 12:00

Πώς θα εξοικονομείτε χρήματα από τα μελάνια

Είτε έχετε μια μικρομεσαία, είτε μια μεγάλη σε αριθμό προσωπικού επιχείρηση, το πρόβλημα παραμένει: πώς θα επιλέξετε φθηνότερο μελάνι για τον εκτυπωτή ή τους εκτυπωτές σας;

Πώς θα επιλέξετε τα πλέον κατάλληλα μελάνια που να αποτελούν όμως, την πιο οικονομική λύση, αυτή που θα περιορίσει σημαντικά την ετήσια δαπάνη της εταιρείας σας, που δαπανάτε για τον σκοπό αυτό;

Οι απαντήσεις δεν είναι απλές αλλά δεν είναι και σύνθετες. Η κάθε αγορά, το κάθε προϊόν έχει τα δικά του μυστικά. Και όσο πιο πολύ τον γνωρίζουμε, τόσο περισσότερο τον ανακαλύπτουμε, έχοντας ως δεδομένο ότι τίποτα δεν μένει σταθερό, χωρίς μικρές ή μεγάλες μεταβολές, για πάντα.

Άρα, όπως ισχύει για κάθε τι που θέλετε να αποκτήσετε για την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης σας, ότι ο πρώτος κανόνας επιβάλλει τη διαρκή παρακολούθηση του τρόπου με τον οποίο φτάνει σε εσάς, όπως φυσικά και της διακύμανσης του κόστους.

Όσον αφορά στο «πώς θα μειώστε το κόστος για την αγορά μελάνης» και πώς θα βρείτε την απάντηση στο ερώτημα αυτό, θα πρέπει να γνωρίζετε τα εξής:

Πέραν όλων, ανάλογα πάντα με ομοειδείς κατηγορίες μελανιών για την ορθή σύγκριση μεταξύ διαφορετικών για την αναζήτηση της καλύτερης δυνατής τιμής, σε σχέση με τη ζητούμενη πάντα ποιότητα, το πρώτο και βασικότερο κριτήριο είναι το κόστος αγοράς του toner ως προς τις τον αριθμό των σελίδων χαρτιού Α4 μεγέθους, που δύναται να εκτυπώσει.

Με βάση αυτό το δεδομένο, το επόμενο είναι να επιλέξετε εάν θα προτιμήσετε επώνυμο μελάνι ή όχι.

Η επώνυμη, η «Original Equipment Manufacturer» μελάνη, πολύ απλά η... «ορίτζιναλ», είναι πιο ακριβή τις περισσότερες φορές. Ποιοτικά είναι συνήθως καλύτερη. Παράγει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα σε συνδυασμό με τις δυνατότητες του εκτυπωτή σας. Τα αυθεντικά προϊόντα έχουν, ως επί το πλείστον, φτιαχτεί από τις ίδιες εταιρείες κατασκευής και παραγωγής των εκτυπωτών με την ίδια φίρμα και ακολουθούν συγκεκριμένες προδιαγραφές. Όμως, αυτό συνεπάγεται και ένα σχετικά αυξημένο κόστος για την αγορά τους.

Η λύση του... συμβατού. Τα συμβατά μελάνια παράγονται από άλλες εταιρείες, που δραστηριοποιούνται καθαρά στην παραγωγή και πώληση μελανιών για εκτυπωτές. Πολλές από αυτές τις μελάνες έχουν υψηλά ποιοτικά δεδομένα και ταυτόχρονα είναι σχετικά πιο οικονομικές, δεδομένου ότι πρέπει να είναι πιο ανταγωνιστικές από τις επώνυμες, αυθεντικές αντιπάλους τους.

Φυσικά, μην βάλετε μόνο το οικονομικό ως κριτήριο. Επιλέξτε ανταγωνιστικές τιμές αλλά όχι τιμές κόστους, αυτό μπορεί να σας «κοστίσει» σε ένα αποτέλεσμα που μόνο απώλεια από επιπλέον κόστος και εργατώρες μπορεί να σας επιφέρει.

Αναζητώντας την αγορά κοιτάξτε και τα «μεταλλαγμένα», τα «ανακατασκευασμένα μελάνια». Αποτελούν σε πολλές περιπτώσεις μια ιδανική επιλογή. Γιατί ονομάζονται έτσι; Έχει να κάνει με τα μελανοδοχεία. Οι εταιρείες που παράγουν ανακατασκευασμένα μελάνια έχουν πάρει χρησιμοποιημένα μελανοδοχεία, τα έχουν αποσυναρμολογήσει, διορθώσει και επανασυναρμολογήσει. Τα έχουν γεμίσει με μελάνη και τα επιστρέφουν στο εμπόριο.

Αποτελούν μια οικονομική λύση και σε πολλές περιπτώσεις πολύ ποιοτική. Πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν υψηλής ποιότητας μελάνη, εφάμιλλης των «επώνυμων» ανταγωνιστών τους.

Τα «επαναγεμιζόμενα» μελάνια μπορούν να αποτελέσουν, στις περισσότερες περιπτώσεις, μια σίγουρη λύση για οικονομικές επιλογές. Πρέπει να διατηρείτε σε καλή κατάσταση το δοχείο και να το μεταφέρετε στο κοντινότερο κατάστημα που μπορεί να το γεμίσει ξανά το ανταλλακτικό ή το εξάρτημα του εκτυπωτή σας. Επίσης, μην ρισκάρετε να χρησιμοποιήσετε κάτι το οποίο δεν θα φέρει το αποτέλεσμα που επιθυμείτε.

Είναι σημαντικό, στο σημείο αυτό, το κατάστημα που θα επιλέξετε για την παροχή αυτής της υπηρεσίες, να μην βάλει πάνω από το χτίσιμο μιας σταθερής εμπορικής σχέσης μαζί σας, το προσωρινό κέρδος. Αυτό μπορεί να βάλει σε περιπέτειες ακόμη και τον ιδιο σας τον εκτυπωτή, με αποτέλεσμα ο τελικός «λογαριασμός» να είναι μεγαλύτερος.




00 inkefalonia general ad 300X250