Ονειρεμένο εκμέκ κανταίφι από την Σία Λαδά

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 12:04

Ονειρεμένο εκμέκ κανταίφι από την Σία Λαδά

Συνταγή

Ελαφρύ και Γευστικότατο!

Υλικά :
500 γρ. κανταΐφι
100 γρ. βούτυρο
5 φλυτζάνια γάλα
2 κρέμες ζαχαροπλαστικής ή 2 κρέμες άνθος αραβοσίτου στιγμής
αμύγδαλα ασπρισμένα
κανέλα
1 σαντιγύ βανίλια
κερασάκια

Για το σιρόπι :
2 ½ φλυτζάνια ζάχαρη
1 ½ φλυτζάνια νερό
χυμό ενός λεμονιού, φλούδα λεμονιού
ξύλο κανέλας

Εκτέλεση :
Ανοίγουμε το κανταΐφι μας, έτσι ώστε να μην είναι οι ίνες κολλημένες μεταξύ τους, το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί το περιχύνουμε με βούτυρο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε το σιρόπι μας το οποίο βράζουμε για λίγο, αφήνουμε να κρυώσει, και περιχύνουμε το ζεστό κανταΐφι μας. Χτυπάμε στο μίξερ τις κρέμες ζαχαροπλαστικής με γάλα ( 4 φλυτζάνια γάλα ) και προσθέτουμε λίγο ούζο ή ξύσμα λεμονιού να αρωματίσουμε την κρέμα μας. Απλώνουμε την υπέροχη αυτή κρέμα στο κανταΐφι και ετοιμάζουμε τη σαντιγί ( χτυπάμε στο μίξερ με 1 φλυτζάνι γάλα ) απλώνουμε ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε επάνω το αμύγδαλο καβουρδισμένο , κανελίτσα και κερασάκια!

Το βάζουμε στο ψυγείο και μετά από μερικές ώρες είναι έτοιμο για σερβίρισμα!