Γιατί να παντρευτείς μετά τα 30

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2019 11:12

Γιατί να παντρευτείς μετά τα 30

Αν δεν ακούσεις τις συμβουλές μας, θα περιμένουμε στωικά να μεγαλώσεις και να σου πούμε «εμείς σου τα λέγαμε».

 Εσύ μπορεί να βιάζεσαι να παντρευτείς, επειδή φοβάσαι ότι τα χρόνια περνούν και δεν ξαναγυρνούν ή επειδή «αν δεν κάνεις παιδί όσο είσαι μικρός μετά καλύτερα να μην κάνεις». Δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι τόσο και να ανυπομονείς να δυστυχήσεις. Έχεις πολλούς λόγους να περιμένεις μέχρι τα τριάντα για να αρχίσεις να το σκέφτεσαι.

Θα το μετανιώσεις αν το κάνεις νωρίτερα

Ένας από τους πιο βασικούς λόγους για να μην παντρευτείς πριν τα 30 είναι ότι, για να μην είμαστε κι απόλυτοι, κατά 99,9% θα το μετανιώσεις. Όταν φτάσεις τα 40+ θα νοσταλγείς την ελευθερία που έχασες νωρίς και θα αναρωτιέσαι για ποιον λόγο πίεσες τον εαυτό σου και βιάστηκες τόσο.

Είναι σχετικά απίθανο να βρεις τον παντοτινό σου έρωτα πριν τα 20-φεύγα

Συγγνώμη που τρυπήσουμε με μία βελονίτσα τη φούσκα μέσα στην οποία ζεις, αλλά δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια. Αν περιμένεις στα 22 σου να βρεις άντρα ο οποίος θα είναι επίσης 22 και συνειδητά θέλει να παντρευτεί, θα περιμένεις πολύ· για την ακρίβεια, μέχρι να φτάσεις τα 28-29. Εδώ που τα λέμε –συνειδητά- ούτε εσύ θέλεις να παντρευτείς.

Έχεις ήδη υποχρεώσεις

Όταν διανύεις την τρίτη δεκαετία της ζωής σου, έχεις πολλά πράγματα να κάνεις. Πρωτίστως, τότε ανακαλύπτεις ποιος είσαι, σε ποιο επάγγελμα θέλεις να αποκτήσεις ικανότητες και να αφοσιωθείς, και κυρίως, πώς θέλεις να εκμεταλλευτείς τον ελεύθερο σου χρόνο. Αν έχεις ήδη παντρευτεί, ίσως και να μην έχεις καν χρόνο να ασχοληθείς με αυτά.

Μπορεί να κάνεις λάθος για τον τύπο σου

Νιώθεις μια σιγουριά όταν περιγράφεις το ιδανικό σου ταίρι, ποια είναι όμως η αλήθεια; Είναι αρκετά πιθανό λίγο αφού κλείσεις τα 20 να έχεις κάνει σχέση μόνο με έναν συγκεκριμένο τύπο ανθρώπου· αν όχι και με μόνο έναν συγκεκριμένο άνθρωπο. Δεν πρέπει να εξερευνήσεις; Σου αρέσουν οι πιο «ανέμελοι» άνθρωποι ή οι πιο οργανωτικοί και καριερίστες; Πάρε τον χρόνο σου, έτσι ώστε να ανακαλύψεις ποιοι άνθρωποι έχουν τη στόφα του ιδανικού σου συντρόφου.

Πρέπει να μάθεις να στηρίζεσαι στον εαυτό σου

Η δεκαετία των 20 είναι η ευκαιρία σου να ανεξαρτητοποιηθείς. Τώρα μπορείς να μάθεις πώς είναι να στηρίζεσαι στον εαυτό σου, τώρα είναι η ώρα να δεις τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά σου και πώς να τα διαχειριστείς. Αν παντρευτείς από τώρα, δε θα μάθεις ποτέ να τα βγάζεις πέρα μόνος, και δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει το μέλλον.

Δώσε βάση στις εμπειρίες, όχι μόνο στον προορισμό

Ναι, μπορεί να έχεις στο μυαλό σου ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θέλεις να παντρευτείς. Είναι απολύτως κατανοητό. Όσο, όμως οι άνθρωπος κάνει σχέδια, το σύμπαν χασκογελάει. Προσπάθησε να εστιάσεις στο τώρα και τις εμπειρίες που μπορείς να αποκτήσεις, αντί να σκέφτεσαι αν και πότε θα γνωρίσεις τον παντοτινό σου έρωτα.

Δώσε αλλού σημασία

Αντί να γυρνάει όλος ο κόσμος σου γύρω από τον έρωτα, αφιέρωσε τον χρόνο σου και τη φαιά ουσία σου σε άλλα πράγματα. Έχεις πολλά να μάθεις, έχεις μια καριέρα να ακολουθήσεις, έχεις όνειρα να πετύχεις.




00 inkefalonia general ad 300X250