Το βγαλμένο από παραμύθι πέτρινο σπίτι σε δάσος στο Πήλιο -Χωμένο μέσα στα δέντρα, παραδοσιακό και χουχουλιάρικο [εικόνες]

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2018 17:51

Το βγαλμένο από παραμύθι πέτρινο σπίτι σε δάσος στο Πήλιο -Χωμένο μέσα στα δέντρα, παραδοσιακό και χουχουλιάρικο [εικόνες]

ΜΙΑ ΟΝΕΙΡΙΚΗ ΟΙΚΙΑ ΣΤΙΣ ΜΗΛΙΕΣ

Σε ένα από τα πιο μαγευτικά σημεία της χώρας, στις Μηλιές Πηλίου, είναι κτισμένη μια πέτρινη οικία πλήρως εναρμονισμένη με την παράδοση και την αρχιτεκτονική του τοπίου.

Το πέτρινο σπίτι βρίσκεται μέσα σε ένα δάσος και θυμίζει κάτι από εκείνα τα παραμύθια που το κάστρο του βασιλιά ήταν χωμένο σε ένα μακρινό και πανέμορφο μέρος. Δημιούργημα του αρχιτεκτονικού γραφείου του Δημήτρη Φιλιππιτζή, το πέτρινο σπίτι αποτελεί καταφύγιο όσων ζητούν επαφή με το φυσικό περιβάλλον.

Στον κύριο όγκο του κτιρίου, που είναι εξ’ ολοκλήρου πέτρινος, υπάρχει ο χώρος της εισόδου με το καθιστικό και την κουζίνα με το χώρο φαγητού να βρίσκεται στο βάθος, αλλά και έναν ξενώνα. Ο χώρος είναι πραγματικά εντυπωσιακός, καθώς τα αντικείμενα προσθέτουν τη δική τους μοναδικότητα στο σπίτι. Το ξύλο και τα γήινα χρώματα κυριαρχούν, ενώ η θέα καθηλώνει.

Οπως αναφέρει το αρχιτεκτονικό γραφείο, στο μικρότερο όγκο του παράσπιτου φιλοξενείται ξενώνας και εργαστήριο, λουτρό και οι απαραίτητοι βοηθητικοί χώροι. 

Πέτρα κατεδάφισης, πέτρα «Συκής» Πηλίου μαζί με κροκάλες ποταμίσιες, υφαίνουν τον ιστό της λιθοδομής η οποία αρμολογείται με «κουρασάνι» με προσθήκη ψηφίδας 5mm. Οι στέγες κατασκευάστηκαν από ντόπια και «Αγιορείτικη» καστανιά με διπλή μόνωση και επικάλυψη με πλάκες Πηλίου.

Φωτογραφίες: philippitzis