Μπέργκερ Γαλοπούλας σε Στυλ Αγγλικού Πρωινού

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2012 11:46

Μπέργκερ Γαλοπούλας σε Στυλ Αγγλικού Πρωινού

Το μπέργκερ δεν χρειάζεται να είναι ένα γεύμα γεμάτο θερμίδες και λιπαρά. Με την συνταγή αυτή δεν θα πάρετε πάνω από 450 και θα το ευχαριστηθείτε


Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά

Υλικά

1/2 κιλό κιμάς γαλοπούλας

1 κ.γ. Γούστερ σος

1 κ.γ. μαραθόσπορος

60 γραμμ. μπλε τυρί, τριμμένο

1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

σπρέι μαγειρικής

4 μεγάλα αβγά

4 μάφιν ολικής αλέσεως, ψημένα

4 κ.γ. μουστάρδα Ντιζόν

60 γραμμ. νεροκάρδαμο

1 κ.γ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

1. Ζέστανε μια σχάρα ή μια γκριλιέρα σε μέτρια φωτιά. Στο μεταξύ, ανακάτεψε σε μέτριο μπολ τον κιμά, τη Γούστερ σος, το μαραθόσπορο, το τυρί και 1/2 κουταλάκι πιπέρι. Χώρισέ το σε τέσσερα μέρη και πλάσε τέσσερα μπιφτέκια.

2. Ψήσε τα μπιφτέκια για 2 λεπτά από κάθε πλευρά (εναλλακτικά, βάλε θερμόμετρο και βγάλ' τα όταν γράψει 74οC). Βγάλ' τα από το γκριλ και βάλ' τα στην άκρη.

3. Ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Ψέκασε με σπρέι μαγειρικής και τηγάνισε τα αβγά.

4. Κόψε στη μέση τα μάφιν. Άλειψε το κάτω μισό με 1 κουταλάκι μουστάρδα Ντιζόν. Μοίρασε στα τέσσερα το νεροκάρδαμο και βάλε από πάνω ένα μπιφτέκι κι ένα αβγό. Πασπάλισε με όσο μαϊντανό και πιπέρι θέλεις και σκέπασε με το άλλο μισό μάφιν. Σέρβιρε αμέσως.

Θρεπτική αξία ανά μερίδα 447 θερμίδες, 19 γραμμ. λιπαρά (6 γραμμ. κορεσμένα), 29 γραμμ. υδατάνθρακες, 39 γραμμ. πρωτεΐνες, 4 γραμμ. φυτικές ίνες, 228 mg ασβέστιο, 4 mg σίδηρος, 734 mg νάτριο

Πηγή: shape.gr