Πώς διακοσμεί το σπίτι του το κάθε ζώδιο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017 11:45

Πώς διακοσμεί το σπίτι του το κάθε ζώδιο

Μπήκαμε στο μυαλό του κάθε ζωδίου και βρήκαμε το διακοσμητικό στιλ που προτιμά – ή θα έπρεπε να προτιμά – το καθένα από αυτά.


Κριός

Έντονα χρώματα, όπως το βαθύ κόκκινο και το ροζ είναι οι αδυναμίες του Κριού, που χρειάζεται αποχρώσεις που τον γεμίζουν ενέργεια και έμπνευση – ιδιαίτερα στον χώρο του γραφείου του. Στο σπίτι ενός Κριού θα βρείτε συνήθως προχωρημένα έργα τέχνης ή χώρους αφιερωμένους σε κάποιο καλλιτεχνικό χόμπι, καθώς και μια γωνιά όπου εκθέτει τρόπαια, βραβεία και πτυχία. Ωστόσο, ο χώρος δεν είναι «φορτωμένος» - του αρέσει η απλότητα και ο μινιμαλισμός. 

Ταύρος
Λάτρεις της αισθαντικότητας, οι Ταύροι θέλουν τον χώρο τους να μοιάζει με τον επίγειο παράδεισό τους. Θέλουν μεγάλους, άνετους καναπέδες και κρεβάτια, θέλουν αφράτα χαλιά, βαριές κουρτίνες, ξύλο και φυσικά υφάσματα. Δεν λείπουν σχεδόν ποτέ οι γλάστρες στον εσωτερικό χώρο ή ένα καταπράσινο μπαλκόνι. Έχουν αδυναμία στα γήινα χρώματα και προτιμούν συχνά το πράσινο χρώμα. 

Δίδυμοι
Ως ζώδιο του αέρα, θέλουν ο χώρος τους να έχει ανάλαφρη αύρα και κυρίως, να ενδείκνυται για κοινωνικοποίηση. Δίνουν έμφαση στο σαλόνι και το καθιστικό, με όμορφους χώρους για να κάθονται με τους φίλους τους, με τεράστια τραπεζαρία για γκράντε γεύματα ή με μεγάλες αίθουσες κατάλληλες για πάρτι. Ως… διττές προσωπικότητες, οι Δίδυμοι αλλάζουν συχνά γνώμη για τη διακόσμηση και έτσι θέλουν τακτική ανανέωση του στιλ του χώρου τους. Αδυναμία τους, τα ευχάριστα, κομψά, μοντέρνα και όχι «βαριά», σοβαρά έργα τέχνης. 

Καρκίνος
Απλό και σπιτικό είναι το στιλ που προσπαθεί να εφαρμόσει στον προσωπικό του χώρο ο Καρκίνος. Δεν θέλει εκκεντρικότητες, αλλά ποντάρει στην άνεση και το «χουχούλιασμα» που μπορεί να αναδίδει ο χώρος του. Οι αναμνήσεις είναι σημαντικές γι’ αυτόν, επομένως θα βρείτε πολλές φωτογραφίες και κάδρα με σημαντικές στιγμές ή πρόσωπα της ζωής του. Αγαπά ιδιαίτερα τις αποχρώσεις του μπλε και του γκρι, καθώς και τα ρουστίκ και βίντατζ διακοσμητικά. 

Λέων
Τα λιοντάρια θέλουν ο χώρος τους να αντικατοπτρίζει την προσωπικότητά τους: Δυναμική και ηγετική. Γι’ αυτό, συχνά διακοσμούν το σπίτι τους με έντονα στοιχεία, καμιά φορά εκκεντρικά και υπερβολικά, που τραβούν το μάτι αμέσως, ενώ δεν λένε όχι στα «πλούσια» υφάσματα, όπως τα σατέν, τα μεταξωτά και το κασμίρ. Χρειάζονται δε το φυσικό φως πολύ, γι’ αυτό φροντίζουν να έχουν μεγάλες τζαμαρίες ή να βάφουν τους τοίχους σε ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις (κίτρινο, πορτοκαλί) για να γίνεται ο χώρος ακόμη πιο φωτεινός. Επιθυμία τους, ένα μεγάλο τζάκι στο σαλόνι. Όσον αφορά τα έργα τέχνης, τα λιοντάρια τείνουν προς τον μοντερνισμό και την σύγχρονη τέχνη. 

Παρθένος
Η αρμονία και η γήινη γαλήνη είναι η φιλοσοφία των Παρθένων στον τρόπο που στήνουν το σπιτικό τους. Τους ταιριάζουν ιδιαίτερα τα ξύλινα πατώματα, που εκτός από την ανάγκη τους για απλότητα, ικανοποιούν και μια άλλη: Τον εύκολο καθαρισμό και την τάξη – ναι, είναι γνωστή ψυχαναγκαστικοί με την καθαριότητα. Επιζητούν τη συμμετρία σε κάθε δωμάτιο, αποφεύγουν τα έντονα διακοσμητικά και φροντίζουν να έχουν σε περίοπτη θέση την βιβλιοθήκη τους. Τα ουδέτερα, γήινα χρώματα, όπως το λευκό, το γκρίζο και το παστέλ πράσινο τους κάνει να αισθάνονται «σαν στο σπίτι τους». 

Ζυγός
Αριστίκ από τη φύση τους, οι Ζυγοί διαμορφώνουν όμορφα και στιλάτα το σπίτι τους, αλλά με ισορροπία. Επιζητούν την τέλεια συμμετρία και έχουν μια τάση στα κομψά υλικά και το «γυναικείο» μάτι στην διακόσμηση. Δεν διστάζουν να θυσιάσουν την πρακτικότητα γιατί πρώτη τους προτεραιότητα είναι η ομορφιά και η αισθητική. Τα χρώματα που τους ταιριάζουν και τείνουν να επιλέγουν είναι τα παστέλ μπλε και μοβ, ενώ τρελαίνονται για το γυαλί ως υλικό. 

Σκορπιός
Σκοτεινή και μυστικιστική αίσθηση αποπνέει ένα τυπικό σπίτι Σκορπιού. Θέλει να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στην παραμικρή λεπτομέρεια της διακόσμησης – αν έχετε Σκορπιό συγκάτοικοι, μην του πάτε κόντρα – και του αρέσουν πολύ οι σκούρες αποχρώσεις, με έντονες αντιθέσεις και σκιές. Αυτό το ύφος «αντισταθμίζεται» με το φυσικό φως που επιδιώκει να μπαίνει σε κάθε χώρο. Κατά κανόνα, θα συναντήσετε και έθνικ πινελιές, ανατολίτικα σχέδια και αραμπέσκ λεπτομέρειες στο σπίτι του, ενώ δεν θυσιάζει ποτέ την άνεση στους καναπέδες και τα κρεβάτια, που πρέπει να είναι πολύ μαλακά. 

Τοξότης
Το σπίτι του Τοξότη πρέπει να είναι ευρύχωρο. Αυτή είναι η πρώτη του έγνοια, και φροντίζει να έχει αυτό που θέλει με το να αποφεύγει να «φορτώνει» τον χώρο με περιττά έπιπλα και διακοσμητικά. Το μόνο που θέλει, εκτός από τα βασικά, είναι… τη φύση στον χώρο του: Λουλούδια, γλάστρες, αρωματικά φυτά και βότανα, πίνακες που εικονίζουν φυσικά τοπία ή θάλασσες αποτελούν συχνές επιλογές του, σε αντίθεση με τα μοντέρνα έπιπλα και το βιομηχανικό στιλ που αντιπαθεί. 

Αιγόκερως
Παραδοσιακός και πρακτικός, ο Αιγόκερως αγαπά τα vintage αξεσουάρ, τα παλιά έπιπλα, το οικογενειακό στιλ και την ζεστασιά της πέτρας και του ξύλου. Αγαπά το καφέ και το πράσινο χρώμα και τα διακοσμητικά που επιλέγει είναι μάλλον αυστηρού και συντηρητικού στιλ. 

Υδροχόος
Οι «επαναστάτες» του ζωδιακού φροντίζουν να εκφράσουν τις ανησυχίες τους στην διακόσμηση του προσωπικού τους χώρου, ποντάροντας στην αυθεντικότητα, τη μοναδικότητα, την πρωτοτυπία και την καταπολέμηση της βαρεμάρας. Ωστόσο, ενώ είναι με το ένα πόδι στην εκκεντρικότητα, με το άλλο πατούν γερά στην ανάγκη τους για διαχρονική ομορφιά και κλασικές αξίες, όπως τα φυτά, τα παρκέ και το φυσικό φως. Το γαλάζιο, το πράσινο και το ασημένιο αποτελούν αδυναμίες τους, ενώ ποντάρουν πολύ σε μαξιλάρες, κεριά, βιβλία και χώρους χαλάρωσης και περισυλλογής. 

Ιχθείς
Τα ψαράκια είναι ευφάνταστα και ονειροπόλα και αυτό φαίνεται στον τρόπο που διαμορφώνουν και διακοσμούν τον προσωπικό τους χώρο. Κατ’ αρχάς, δίνουν μεγάλη σημασία στην κρεβατοκάμαρα, τον χώρο όπου πρέπει να κοιμούνται και να… ονειρεύονται, πάντα σε μεγάλο, άνετο κρεβάτι με πολυτελείς κουρτίνες να καλύπτουν τα παράθυρα. Στους υπόλοιπους χώρους, ως ζώδιο του νερού, το υδάτινο στοιχείο παίζει σημαντικό ρόλο – ενυδρεία, διακοσμητικά και πίνακες με θάλασσες και καταρράκτες ή στοιχεία σε ναυτικό στιλ θα ταίριαζαν πολύ στην προσωπικότητά τους. Σημαντικό για τα ψαράκια είναι επίσης το πολυτελές μπάνιο, ενώ στο υπνοδωμάτιο και το σαλόνι τους αρέσει να υιοθετούν και κάποια μυστικιστικά στοιχεία – διακοσμητικά με αστέρια ή με μυθικές αναφορές, που συμφωνούν με την ονειροπόλα φύση τους.




00 inkefalonia general ad 300X250