Τρεις τροφές που ενισχύουν το μαύρισμα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017 18:00

Τρεις τροφές που ενισχύουν το μαύρισμα

Άλλοι άνθρωποι μαυρίζουν πιο εύκολα και άλλοι πιο δύσκολα ενώ για άλλους έστω και η μικρή έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει έντονο κοκκίνισμα.

 
Υπάρχουν, ωστόσο, κάποιες τροφές που ενισχύουν το μαύρισμα χωρίς τις ανεπιθύμητες παρενέργειες της ηλιακής ακτινοβολίας.

Δείτε τρεις από αυτές...

1. Καρότα

Αποτελούν την ιδανική τροφή για τη σωστή ενυδάτωση της επιδερμίδας και για την επίτευξη ενός χρυσαφένιου χρώματος. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως πολλά προϊόντα μαυρίσματος χρησιμοποιούν την άλφα-καροτίνη από τα καρότα, για να προωθήσουν ένα ομοιόμορφο μαύρισμα. Το καρότο έχει επίσης αντι-υπερτασικές, φαρμακευτικές ιδιότητες που βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

2. Βερίκοκα

Τα βερίκοκα είναι πλούσια σε β-καροτένιο, το οποίο βοηθάει στην ενίσχυση του μαυρίσματος και μάλιστα έχουν παράλληλα και αντιοξειδωτική δράση, προστατεύοντας έτσι το δέρμα. Να θυμάστε ότι βελτιώνουν και την όραση, την πεπτική υγεία και την υγεία της καρδιάς!

3. Λαχανικά

Το σπανάκι, το μπρόκολο και γενικά όλα τα σκούρα πράσινα λαχανικά, βοηθάνε στην παραγωγή της μελανίνης. Συγκεκριμένα περιέχουν τη λουτεϊνη, μία χρωστική ουσία που αποθηκεύεται κάτω από την επιδερμίδα και ευθύνεται σε μικρό, έστω, βαθμό για την επίτευξη και διατήρηση της σκουρόχρωμης επιδερμίδας.