Πόση ομορφιά κρύβουν τα πανέμορφα ψιλικατζίδικα της Νότιας Κορέας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017 16:00

Πόση ομορφιά κρύβουν τα πανέμορφα ψιλικατζίδικα της Νότιας Κορέας

Η Me Kyeoung Lee είναι μια καλλιτέχνιδα η οποία βλέπει την ομορφιά παντού γύρω της, ακόμα και όταν επισκέπτεται ένα ψιλικατζίδικο για τις καθημερινές αγορές της.

 
Η Me Kyeoung Lee είναι μια καλλιτέχνιδα από τη Νότια Κορέα η οποία βλέπει την ομορφιά παντού γύρω της, ακόμα και όταν επισκέπτεται ένα ψιλικατζίδικο για τις καθημερινές αγορές της.

Είναι μια γυναίκα που έχει αποφασίσει να δείξει σε όλους τους ανθρώπους την ομορφιά που χάνουν, την ομορφιά που αγνοούν ενώ περνούν από δίπλα της.

Τα τελευταία 20 χρόνια, έχει αφιερώσει την τέχνη της στα μπακάλικα της Νότιας Κορέας.

«Οταν ήμουν μικρή δεν υπήρχαν πολλά πράγματα να δούμε ή να παίξουμε» λέει.

«Αλλά ακόμα θυμάμαι πόσο χαρούμενη ήμουν όταν μου έδιναν ένα νόμισμα και έτρεχα στο ψιλικατζίδικο να αγοράσω κάτι και να συναντήσω φίλους μου που σύχναζαν εκεί».

Από τότε η καλλιτέχνιδα σχεδιάζει ψιλικατζίδικα χρησιμοποιώντας παστέλ ακρυλικά χρώματα, δημιουργώντας υπέροχα έργα τέχνης.

Για έναν ξένο, η σημασία του ψιλικατζίδικου μπορεί να φαίνεται περίεργη, αλλά, λαμβάνοντας υπόψη την εντυπωσιακή αφθονία τους στη Νότια Κορέα (σήμερα υπάρχουν 33.000!), είναι φυσικό οι ντόπιοι να μην τα βλέπουν απλά ως κτίρια, αλλά ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας τους.

Πηγή: Bored Panda




00 inkefalonia general ad 300X250