Κολοκυθοκεφτέδες, οι αληθινοί
Μια συνταγή που δεν βαραίνει το στομάχι, για ελαφρύ φαγητό, απόλυτα υγιεινό.
Υλικά
- 1 κρεμμύδι
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κολοκυθάκι
- 200 γραμμάρια βρώμη
- 1 αυγό
- 1 πιπερίτσα τσίλι (προαιρετικά)
- 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
- Λίγο αλεύρι για το τηγάνισμα
- Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
- Πλύντε καλά τα λαχανικά
- Ψιλοκόψτε σε μουλινέτα το κρεμμύδι, το κολοκυθάκι, το σκόρδο, την πιπεριά -Να μη γίνουν χυλός
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε τα ψιλοτριμμένα λαχανικά, προσθέστε τη βρώμη, το αυγό, το αλάτι, το πιπέρι, ρίξτε το ψιλοκομμένο τσίλι, αν σας αρέσει
- Ανακατέψτε καλά το μείγμα
- Κάντε μπαλάκια ή κεφτέδες, αλευρώστε ελαφρά
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και τηγανίζετε τους κολοκυθοκεφτέδες ώσπου να ροδίσουν
- Τηγανίστε σαν κεφτέδες, ή σε ξυλάκι, σαν σουβλάκι

Μπορείτε να τις κάνετε και σε μορφή pancake, ώστε να μη χρειάζονται πολύ χρόνο στο τηγάνι. Ρίξτε λίγη παρμεζάνα από πάνω:

iefimerida
Μοιράσου:










![Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 58 ετών η Σταμούλα Κονιδάρη [4/11]](/media/k2/items/cache/2ee4cde08267a7f14adf436feae06e56_M.jpg?t=20251104_101426)







