Κολοκυθοκεφτέδες, οι αληθινοί

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017 11:43

Κολοκυθοκεφτέδες, οι αληθινοί

Μια συνταγή που δεν βαραίνει το στομάχι, για ελαφρύ φαγητό, απόλυτα υγιεινό.


Υλικά

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κολοκυθάκι
  • 200 γραμμάρια βρώμη
  • 1 αυγό
  • 1 πιπερίτσα τσίλι (προαιρετικά)
  • 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Λίγο αλεύρι για το τηγάνισμα
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Πλύντε καλά τα λαχανικά
  • Ψιλοκόψτε σε μουλινέτα το κρεμμύδι, το κολοκυθάκι, το σκόρδο, την πιπεριά -Να μη γίνουν χυλός
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε τα ψιλοτριμμένα λαχανικά, προσθέστε τη βρώμη, το αυγό, το αλάτι, το πιπέρι, ρίξτε το ψιλοκομμένο τσίλι, αν σας αρέσει
  • Ανακατέψτε καλά το μείγμα
  • Κάντε μπαλάκια ή κεφτέδες, αλευρώστε ελαφρά
  • Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και τηγανίζετε τους κολοκυθοκεφτέδες ώσπου να ροδίσουν
  • Τηγανίστε σαν κεφτέδες, ή σε ξυλάκι, σαν σουβλάκι

Μπορείτε να τις κάνετε και σε μορφή pancake, ώστε να μη χρειάζονται πολύ χρόνο στο τηγάνι. Ρίξτε λίγη παρμεζάνα από πάνω:

iefimerida




00 inkefalonia general ad 300X250