Το γηραιότερο πουλί του κόσμου έγινε μητέρα στα 66!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017 19:06

Το γηραιότερο πουλί του κόσμου έγινε μητέρα στα 66!

Η πρώτη φορά που οι άνθρωποι της διεύθυνσης άγριας ζωής των Ηνωμένων Πολιτειών αντίκρισαν την Wisdom, ήταν πίσω στο 1956.


Ήταν στο πάρκο άγριας ζωής Midway Atoll, στη μέση του Ειρηνικού ωκεανού. Δεν είχαν τη δυνατότητα να μελετήσουν για καιρό τις συνήθειές της, μιας και για τα επόμενα 46 χρόνια έγινε άφαντη.

Από το 2002 όμως που επέστρεψε και πάλι στο νησί, με το σύντροφό της Akeakamai αυτή τη φορά, η Wisdom δίνει κάθε χρόνο το παρόν για να γεννήσει τα αυγά της. Δυστυχώς για την ίδια και για το είδος της που κινδυνεύει με εξαφάνιση, δεν είναι κάθε προσπάθεια εκκόλαψης επιτυχημένη. Όπως υπολογίζουν όμως οι ερευνητές του πάρκου, η Wisdom έχει προσθέσει στον πληθυσμό των άλμπατρος του Laysan 30 περίπου άτομα.

perierga.gr - Το γηραιότερο πουλί του κόσμου έγινε μητέρα στα 66!

Η Wisdom έχει φτάσει στα 66 της χρόνια. Είναι το γηραιότερο καταγεγραμμένο πτηνό στον κόσμο και το να γίνει φέτος και πάλι μητέρα είναι κάτι που θα μπορούσε να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness. Είναι τρομερά σπάνιο για ένα πουλί να φτάσει στα χρόνια της, είναι ακόμα πιο δύσκολο να μπορεί να γεννάει σε τέτοια ηλικία και να είναι επιτυχής η εκκόλαψη κάποιου από τα αυγά. Η Wisdom όπως φαίνεται κρατιέται καλά και τώρα όλοι περιμένουν την επόμενη χρονιά, το επόμενο μοναδικό της ρεκόρ.

perierga.gr - Το γηραιότερο πουλί του κόσμου έγινε μητέρα στα 66!




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ