Ένα σπίτι στις Ιταλικές Άλπεις συνδυάζει μοναδικά πέτρα, ξύλο και γυαλί

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2016 20:09

Ένα σπίτι στις Ιταλικές Άλπεις συνδυάζει μοναδικά πέτρα, ξύλο και γυαλί

Ο αρχιτέκτονας Rocco Borromini θέλησε να φτιάξει ένα σπίτι που θα διατηρούσε την παραδοσιακή αύρα της ορεινής περιοχής Albosaggia και την ίδια στιγμή θα ήταν υπέροχα μοντέρνο και ακαταμάχητα μινιμαλιστικό.


Το τελικό αποτέλεσμα είναι το λιγότερο εντυπωσιακό. Στήθηκε στα θεμέλια ενός παλιού κτίσματος και ακολούθησε την απλότητα του σχεδίου, δίνοντας του όμως μία μοναδική ένεση μοντερνισμού. Και ο συνδυασμός της φυσικής πέτρας από την περιοχή, του ξύλου και των μεγάλων γυάλινων επιφανειών, είναι ιδανικός. Μοντέρνο ρουστίκ που σε κερδίζει με την πρώτη ματιά.
Στο ισόγειο βρίσκει κανείς την κουζίνα και το living room με το τζάκι, στον επάνω όροφο το υπνοδωμάτιο και το μπάνιο ενώ το «master bedroom» βρίσκεται στο τρίτο επίπεδο. Το να ξυπνάς εκεί και να έχεις αυτή τη θέα από το τεράστιο παράθυρο προς τις Ιταλικές ‘Αλπεις, μοιάζει με κανονικό όνειρο.
Όλα δείχνουν τόσο απλά και εντυπωσιακά μαζί, μία αποθέωση του minimal που λέει τόσα πολλά με τα «απολύτως» απαραίτητα. Ένα εκπληκτικό σπίτι που δεν ξεχωρίζει με αρνητικό τρόπο από τον περίγυρο του χωριού, αλλά την ίδια στιγμή διαφέρει παρασάγγας.

011
018019112116117118

coolhome.gr




00 inkefalonia general ad 300X250