Τα τέλεια brownies

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2016 22:28

Τα τέλεια brownies

Πραγματικά είναι η τέλεια συνταγή για brownies. Όχι μόνο δίνει μπουκίτσες σοκολάτας που λιώνουν στο στόμα και σε αφήνουν με αυτή την αίσθηση ευτυχισμένης πληρότητας (σοκολάααατα!), αλλά είναι και εξαιρετικά εύκολη!


Υλικά

(για 16 μεγάλα ή 25 μικρά brownies)
10 κουταλιές της σούπας (140 γρ) ανάλατο βούτυρο
1 1/4 φλιτζάνι (250 γρ.) ζάχαρη
3/4 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας (65 γρ.) σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
2 μεγάλα αυγά, κρύα
1/2 φλιτζάνι (65 γρ.) αλεύρι για κάθε χρήση
2/3 φλιτζανιού (75 γρ.) καρύδι τριμμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Τοποθετήστε ένα ράφι στο χαμηλότερο σημείο του φούρνου και προθερμάνετε στους 170 ° C. Απλώστε λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο στον πάτο και τα πλαϊνά ενός τετράγωνου ταψιού, αφήνοντας μια προεξοχή στα δύο πλαϊνά.

Αναμείξτε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το κακάο και το αλάτι σε ένα πυρίμαχο μπολ και τοποθετήστε το μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Ανακατεύετε ανά διαστήματα μέχρι το βούτυρο να λιώσει και το μίγμα να είναι λείο και αρκετά καυτό. Αφαιρέστε το μπολ από την κατσαρόλα και αφήστε το για λίγο ώστε το μίγμα να γίνει χλιαρό. (Σ.σ: Αρκετά άτομα προτιμούν αυτό το στάδιο να γίνει στο φούρνο μικροκυμάτων)

Προσθέστε τη βανίλια και ανακατέψτε με ένα ξύλινο κουτάλι. Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, ανακατεύοντας. Όταν η ζύμη φαίνεται παχιά, προσθέτετε το αλεύρι και το ανακατεύετε μέχρι να μην φαίνεται πια και έπειτα χτυπάτε δυνατά με την κουτάλα. Προσθέστε τα καρύδια, αν θέλετε.

Ψήστε για περίπου 20 - 35 λεπτά και αφήστε τα να κρυώσουν τελείως.

Tip

Αφήνουμε τα brownies να κρυώσουνε τελείως, έτσι ώστε να τα κόψουμε πιο εύκολα (αν και είναι απίστευτα νόστιμα τη στιγμή που βγαίνουν από τον φούρνο).

Αφήνουμε τα brownies να κρυώσουνε τελείως, έτσι ώστε να τα κόψουμε πιο εύκολα (αν και είναι απίστευτα νόστιμα τη στιγμή που βγαίνουν από τον φούρνο).



00 inkefalonia general ad 300X250