6 επιχειρήματα ότι διανύουμε το χειρότερο τηλεοπτικό καλοκαίρι ever

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2012 14:10

6 επιχειρήματα ότι διανύουμε το χειρότερο τηλεοπτικό καλοκαίρι ever

H απουσία του Ρετιρέ και από το φετινό τηλεοπτικό πρόγραμμα του καλοκαιριού δεν ήταν καλός οιωνός και σχολιάστηκε δεόντως. Προσωπικά, αρχίζω και νιώθω πιο ευθυγραμμισμένος από ποτέ με τα γνωστά συνθήματα στους τοίχους τύπου "Κλείσε την τηλεόραση και ζήσε", αφού τους 2 πρώτους μήνες του ημερολογιακού καλοκαιριού, δεν έχω δει περισσότερες από 20 ώρες καθαρού χρόνου τηλεόραση. Και γενικά, βλέπω, δηλαδή έβλεπα πολλή τηλεόραση.

Το γενικό κι αόριστο "δεν υπάρχει τίποτα να δεις στην τηλεόραση" είναι η πραγματικότητα και η φυσική συνέχεια μιας άκρως απογοητευτικής χρονιάς.

To Cosmo.gr πήρε το τρέχον, αναλυτικό εβδομαδιαίο πρόγραμμα των καναλιών και τις εντυπώσεις του από την φετινή summer εκδοχή της TV και προσπάθησε να βγάλει τα συμπεράσματά του, χωρίς να χρειαστεί να ανοίξει την τηλεόραση και επηρεαστεί αρνητικά. Ακόμα πιο αρνητικά, δηλαδή.


Όλα τα major ιδιωτικά κανάλια παίζουν με σέντερ φορ απ' την Τουρκία

To MEGA χτυπάει με δύο τούρκικες παραγωγές, τον "Μοιραίο Έρωτα" και τη "Sila", ο ΑΝΤ1 με το "Asi" και ο ALPHA με το "Λάλε, έρωτας στην Κωνσταντινούπολη" και μάλιστα σε επανάληψη. Μόνο το STAR αντιστέκεται στο τουρκικό τσουνάμι, αλλά έτσι κι αλλιώς, το STAR σπάνια ακολουθούσε την πεπατημένη, γενικότερα.

Να σημειωθεί ότι ALPHA και ΑΝΤ1 έχουν προσθέσει τούρκικες σειρές και στην πρωινή τους ζώνη, τα "Ρώτα την Αγάπη" και "Starfish" αντίστοιχα.

Η άλλη όψη του νομίσματος λέει, βέβαια, πως αν δεν υπήρχαν και τα τούρκικα, η τηλεόραση δεν θα είχε ΚΑΝΕΝΑ σημείο αναφοράς αυτό το καλοκαίρι. Άντε διάλεξε με ποια πλευρά είσαι.


Τα πρωινά ενημερωτικά παραείναι... πρωινά

  

Δύο από τις ελάχιστες ζωντανές εκπομπές της καλοκαιρινής σεζόν, το "Πρωινό MEGA" με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και τον Δημήτρη Τάκη και το "Πρωινό ΑΝΤ1" με την Ντόρα Κουτροκόη και το Νίκο Ρογκάκο προβάλλονται πολύ πρωί για την καλοκαιρινή ρουτίνα, αφού και οι δύο έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 10.


Ο ΑΝΤ1 μας βομβαρδίζει με Μάρκο Σεφερλή κάθε Σαββατόβραδο

 

 

Respect στον Μάρκο, αλλά με λίγο μικρότερες δόσεις. Το Σάββατο 4 Αυγούστου θα προβληθεί η παράσταση "Πυρετόστ το Σαββατόβραδο". Από τις 21.00 μέχρι μετά τα μεσάνυχτα. Δηλαδή, αν είσαι στην Αθήνα, είσαι υποχρεωμένος να βγεις για ποτό μέσα στον καύσωνα ή να μείνεις σπίτι και να δεις σε επανάληψη τις "7 Θανάσιμες Πεθερές στο MEGA". Ωραία όλα αυτά, αν δεν τα είχαμε φάει με το τσουβάλι.


Τα "Φιλαράκια" είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να δεις την Κυριακή το μεσημέρι

 

ΟΚ, είναι μάλλον ουτοπικό να αναζητάς μια τηλεοπτική πρόοδο ειδικά τις Κυριακές του καλοκαιριού, αλλά έπρεπε να το αναφέρουμε. Στο MEGA ειδικά, θεώρησαν καλή ιδέα να προβάλλουν ξανά τις "Κούκλες" τα μεσημέρια του Σαββατοκύριακου, μια σειρά που είδαν ελάχιστοι (παρά το δυνατό καστ) ακόμη και σε πρώτη προβολή.


Πού είναι οι επικές επαναλήψεις;

 

Όχι. Με το "Κωνσταντίνου κι Ελένης", την "Ονειροπαγίδα", το "Άκρως Οικογενειακόν", την "Νταντά", το "Καφέ της Χαράς", δεν γίνεται δουλειά. Το καλοκαίρι είναι κατεξοχήν περίοδος επαναλήψεων, έχουμε μεγαλώσει με αυτό, το έχουμε αποδεχτεί, αλλά υπάρχουν κονσέρβες και κονσέρβες.

Σκέψου πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν το MEGA έπαιζε σε επανάληψη "Αυθαίρετους" ή "Απαράδεκτους" κι ο ΑΝΤ1 το "Κι οι Παντρεμένοι Έχουν Ψυχή" ή τους "Μεν και Δεν". Πολύ διαφορετικά.


Όλα τα 'χαμε, έγινε κι ο χαμός με το σήμα

 

Τι κι αν η οικογένεια Κλικλίκου μας προειδοποιούσε μήνες τώρα ότι το αναλογικό σήμα θα εγκαταλείψει στις 20 Ιουλίου τους δέκτες μας; Εμείς νομίζαμε ότι η διαφήμιση είναι σπαμ, γι' αυτό και πολλοί από εμάς βλέπουν πλέον τηλεόραση στο γραφείο, αφού δεν πρόλαβαν(!) να προμηθευτούν έγκαιρα τον απαραίτητο αποκωδικοποιητή.

Καλά, όπως θα έχεις καταλάβει ως έμπειρος τηλεθεατής, δεν είναι ότι χάνουν και τίποτα. Απλά μέχρι τον Σεπτέμβρη, καλό θα ήταν να είναι έτοιμοι οι δέκτες, γιατί χειρότερη σεζόν από την περσινή (μάλλον) δεν γίνεται.

Πηγή: cosmo.gr