Τυροπιτάκια κουρού με φέτα και ελιές!
        
        
                        
        Συστατικά
Για τη ζύμη
- 850 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
 - 350 γρ. γιαούρτι
 - 400 γρ. ηλιέλαιο
 - 1 κ.γ. αλάτι
 - 1 κ.γ. ζάχαρη
 - 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
 - 1 κ.σ. ξύδι
 - σουσάμι για πασπάλισμα
 
Για τη γέμιση
- 230 γρ. τριμμένη φέτα για τη γέμιση
 - 5 κ.σ. ελιές καλαμών σε ροδέλες
 - 4 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
 - 1 αυγό για άλειμμα
 - πιπέρι
 
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
 - Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο και ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη.
 - Ζύμωνουμε ελαφρά με τα χέρια μας μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή ζύμη.
 - Την αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένη να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
 - Ανακατεύουμε τη φέτα σπασμένη σε κομματάκια μαζί με τις ελιές και μπόλικο πιπέρι.
 - Κόβουμε μπαλάκια από τη ζύμη (όσο ένα καρύδι), τα ανοίγουμε σε πιτάκια.
 - Βρέχουμε με τη βοήθεια ενός πινέλου ή με τα δάχτυλά μας γύρω γύρω το κάθε φύλλο.
 - Βάζουμε σε κάθε πιτάκι απο ένα κουταλάκι από τη γέμιση και κλείνουμε σε μισοφέγγαρο πατώντας την περιφέρεια εκεί που ενώνονται τα δύο φύλλα με ένα πιρούνι.
 - Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό, τα πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι και τα ψήνουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτα.
 
        Μοιράσου:
        
    
    
    
                        
                        

















