Αριστούργημα: Παλιά τράπεζα της Γλασκόβης μετατράπηκε σε μπυραρία [εικόνες]

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016 21:57

Αριστούργημα: Παλιά τράπεζα της Γλασκόβης μετατράπηκε σε μπυραρία [εικόνες]

Μόνο στην Γλασκόβη συμβαίνουν αυτά; Μια παλιά τράπεζα «μεταμορφώθηκε» σε μπυραρία και σερβίρει κλασική σκοτσέζικη red ale.


Το λονδρέζικο αρχιτεκτονικό γραφείο Jestico + Whiles παρέλαβε το κτίριο της παλιάς Commercial Bank of Scotland – χτίστηκε το 1920, σε σχέδια του James Miller – και το μετέτρεψε στο Shilling Bar & Brewery, γωνία West George St και West Nile St, στη Γλασκόβη.

«Εργαστήκαμε προσεκτικά για να αποκαλύψουμε τους αρχικούς εσωτερικούς χώρους, και έχουμε επικαλύψει με σύγχρονα στοιχεία που αντηχούν με τους κραδασμούς της πλούσιας ιστορίας του κτιρίου» τονίζει ο James Dilley, head of hospitality and interior design στο αρχιτεκτονικό γραφείο Jestico + Whiles.

Τους 160 επισκέπτες αυτής της brewpub υποδέχεται η τοιχογραφία ενός αλυσοδεμένου επιβλητικού μονόκερου, του πιο εμβληματικού εραλδικού συμβόλου της Σκoτίας, την οποία φιλοτέχνησε ο Γλασκοβιανός καλλιτέχνης Gaz Mackay.

«Θραύσματα» της προηγούμενης ζωής του κτιρίου έχουν αποκαλυφθεί, καθαριστεί, κολώνες με πτυχώσεις πλαισιώνουν έναν ξυλόφουρνο.

Ο νέος απελευθερωμένος χώρος οδηγεί το μάτι σε έναν μακρύ πάγκο του μπαρ, πίσω από τον οποίο οι χάλκινοι κάδοι ζυθοποιίας κάθονται σε ένα ατσάλινο ικρίωμα.

Σε ένα υπερυψωμένο επίπεδο, με ξύλινο πάτωμα, κουρτίνες σκηνής θεάτρου σηματοδοτούν έναν χώρο απόσυρσης από τα διερευνητικά βλέμματα.

Στο υπόγειο, οι αρχικές χοντρές ατσάλινες πόρτες των θησαυροφυλακίων οδηγούν στις τουαλέτες.

«Η φιλοσοφία – και φιλοδοξία – μας ήταν να δημιουργήσουμε τους καλύτερους χώρους φιλοξενίας με το να προσφέρουμε, με σέρβις από ειδικούς, το καλύτερο προϊόν, μέσα σε ένα εντυπωσιακό περιβάλλον το οποίο έχει έντονη τη σφραγίδα του ντιζάιν. Αισθάνομαι ότι το “Shilling Brew Co.” είναι ένα λαμπρό παράδειγμα αυτού που στοχεύουμε» εξομολογείται ο Alexander Salussolia, managing director του ομίλου τροφίμων και ποτών Glendola Leisure Group, στον οποίο ανήκει η καινούργια brewpub.

«Είναι το πρώτο βήμα μας σ' αυτήν την αγορά... Στην αιχμή αυτής της εμπειρίας είναι η δική μας γκάμα από μπύρες. Σχεδιασμένες να τις απολαύσει ο ρέκτης, φρέσκες από την πηγή, ελάχιστα μέτρα από το σημείο που γίνεται η ζύμωση. Η Γλασκόβη ήταν για χρόνια πρωτοπόρα, όχι μόνο στο ντιζάιν, αλλά και στη μπύρα» υπογραμμίζει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφίες: jesticowhiles.com




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ