Γιατί βγάζεις σπυράκια στην κάθε περιοχή του προσώπου σου;

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Μαΐου 2016 10:41

Γιατί βγάζεις σπυράκια στην κάθε περιοχή του προσώπου σου;

Άγχος, δίαιτες και διατροφή είναι μόλις μερικοί λόγοι οι οποίοι μπορούν να να ευνοήσουν την εμφάνιση ακμής σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου.

Πριν αρχίσεις την... καταγραφή, είναι σημαντικό να ξέρεις ότι κάθε μορφή ακμής μπορεί να εξαλειφθεί απλώς εάν αφήσεις τις κακές συνήθειες. Ή να κάνεις υπομονή μέχρι να βγεις από την εφηβεία! 

Μέτωπο 

Αν φοράς πολύ συχνά καπέλα, είναι πολύ πιθανό κάποιο υλικό να σε έχει ενοχλήσει. Στην εμφάνισή τους σημαντικό ρόλο παίζει και ο ιδρώτας της περιοχής. Κάτι άλλο που μπορεί να σε έχει ερεθίσει, είναι κάποιο προϊόν styling ή κάποιο conditioner που χρησιμοποιείς. Άλλαξε πρώτα αυτά που χρησιμοποιείς. 

Μύτη

Η μύτη μας είναι συνδεμένη με την καρδιά και αν μειώσεις το κρέας και τα καυτερά φαγητά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ελαττωθεί και η ακμή σου. Μπορείς να αλλάξεις αυτά τα φαγητά με αυτά που περιέχουν καλά λιπαρά, όπως ξηροί καρποί, ψάρια και αβοκάντο. Τσέκαρε, ακόμα αν το μέικ απ ή κάποιο άλλο προϊόν που χρησιμοποιείς συχνά έχει λήξει. 

Ανάμεσα στα φρύδια

Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι η περιοχή που κάνουν πρώτη την εμφάνισή τους οι αλλεργίες στα φαγητά. Δεν χάνεις τίποτα να κάνεις ένα αλλεργικό τέστ. Επίσης, μια πιθανότητα εμφάνισης είναι εάν κάνεις κερί στην περιοχή. 

Μάγουλα 

Πότε ήταν η τελευταία φορά που καθάρισες τα πινέλα του μακιγιάζ ή την οθόνη του κινητού σου; Εαν έχεις έντονη ακμή στα μάγουλα, πριν δοκιμάσεις οτιδήποτε άλλο, καθάρισε πρώτα τα σύνεργα του μακιγιάζ και το κινητό σου. Το σημείο αυτό συνδέεται με το αναπνευστικό σύστημα και γι' αυτό το λόγο, το κάπνισμα είναι απαγορευτικό. 

Πηγούνι 

Τα σπυράκια εδώ θα μπορούσαν να ωφείλονται σε ορμονικές διαταραχές.  Η σπιρονολακτόνη θα μπορούσε να προβεί σωτήρια αν και τα κακά νέα είναι ότι ορμονικές αλλαγές είναι αναπόφευκτες. Μπορείς, όμως, να τα ελαττώσεις με το να κοιμάσαι αρκετα, να τρως λαχανικά, να πίνεις πολύ νερό και να κρατάς το πρόσωπό σου καθαρό

Αυτιά 

Η περιοχή των αυτιών είναι συνδεμένη με τα νεφρά, οπότε η εμφάνιση ακμής εκεί θα μπορούσε να σημαίνει ότι δεν πίνεις αρκετό νερό και έχεις πάθει αφυδάτωση.