Σαλάτα με ντομάτες και ψωμί
        
        
                        
        Από τον Άκη Πετρετζίκη.
Συστατικά
- 250 γρ. ψωμί (όπως τσιαπάτα)
 - 3-4 μέτριες ντομάτες
 - 1 μικρό αγγουράκι
 - 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
 - 1 πολύ μικρό μάτσο δυόσμο
 - μία χούφτα ελιές
 - 8 φιλέτα αντζούγιας
 - ελαιόλαδο
 - αλάτι
 - πιπέρι
 - 1 κ.σ. ξύδι
 
Μέθοδος Εκτέλεσης
Η κλασσική Ιταλική καλοκαιρινή σαλάτα! Ένας ωραίος τρόπος να χρησιμοποιήσετε το ψωμί που σας έχει περισσέψει και να εκμεταλλευτείτε τις ντομάτες που αυτή την εποχή είναι τόσο νόστιμες και ζουμερές!
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
 - Κόβουμε το ψωμί σε φέτες πάχους 1 εκ., τις πασπαλίζουμε με λάδι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τις ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και να είναι ελαφρά τραγανές.
 - Κόβουμε τις ντομάτες και το αγγουράκι σε ροδέλες και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
 - Βγάζουμε τα κουκούτσια από τις ελιές, τις ψιλοκόβουμε και τις ρίχνουμε και αυτές.
 - Ξεπλένουμε καλά τις αντζούγιες και τις βάζουμε και αυτές μαζί με τις ντομάτες.
 - Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το ξύδι, το σκόρδο και αρκετό αλάτι και πιπέρι.
 - Περιχύνουμε με τη σάλτσα τα λαχανικά μας, ρίχνουμε μέσα το ψωμί και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά. Ρίχνουμε το δυόσμο στη σαλάτα και ανακατεύουμε.
 
        Μοιράσου:
        
    
    
    
                        
                        

















