Αλήθειες και ψέματα για τα αντηλιακά -Πόσο πρέπει να βάζουμε, πότε και ποια είναι τα καλύτερα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Μαΐου 2016 11:12

Αλήθειες και ψέματα για τα αντηλιακά -Πόσο πρέπει να βάζουμε, πότε και ποια είναι τα καλύτερα

Η ώρα που θα βρεθείτε αραχτοί στην ξαπλώστρα να λιάζεστε πλησιάζει.

Κάπου εκεί ανάμεσα στον καφέ και το περιοδικό, ψαχουλεύετε την τσάντα σας για να πιάσετε το αντιηλιακό, που είναι και ένα από τα πιο χρήσιμα προϊόντα του καλοκαιριού.

Ολοι μα όλοι υπογραμμίζουν τη σημασία που έχει για το δέρμα και όχι άδικα, μιας και το προστατεύει από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Με το καλοκαίρι να βρίσκεται μόλις ένα βήμα μακριά οι μύθοι σχετικά με τα αντηλιακά επιστρέφουν, μπερδεύοντας το μυαλό σας.

Μύθος: Οσο μεγαλύτερος ο δείκτης προστασίας, τόσο το καλύτερο

Αλήθεια: Ο δείκτης το μόνο που δείχνει είναι πόσο μπορείτε να κάτσετε στον ήλιο, χωρίς να καείτε. Οι περισσότεροι δερματολόγοι συμφωνούν πως το SPF 30 είναι επαρκές για τις περισσότερες επιδερμίδες. Το πιο σημαντικό είναι να μην ξεχνάτε να επαναλαμβάνετε την χρήση του κατά τη διάρκεια παραμονή σας στην παραλία.

Μύθος: Δεν έχει σημασία πότε το εφαρμόζετε

Αλήθεια: Το δέρμα σας χρειάζεται τουλάχιστον μισή ώρα για να απορροφήσει το αντιηλιακό, ώστε να υπάρχει η κατάλληλη προστασία. Η εφαρμογή του πρέπει να είναι το πρώτο σας μέλημα πριν πάτε στην θάλασσα.

Pixabay

Μύθος: Δεν έχει σημασία ο τύπος τουλάχιστον

Αλήθεια: Λάδι, σπρέι, κρέμα. Το καλύτερο είδος είναι αυτό που σας βολεύει. Πλέον, όλα τα αντηλιακά έχουν παρόμοιες προδιαγραφές ανεξαρτήτως μορφής, οπότε επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα σε υφή.

Μύθος: Μια λεπτή στρώση αρκεί

Αλήθεια: Πιθανότατα να μην δίνετε βάση στην ποσότητα που πρέπει να βάζετε, καθώς αρκείστε στο ότι έχετε βάλει. Αν βρίσκεστε από το πρωί στην παραλία ή ακόμα και έξω για βόλτα, καλό θα ήταν να βάζετε αντιηλιακό στα μέρη του σώματός σας που μένουν ακάλυπτα.

Pixabay

Μύθος: Είναι καλό και το περυσινό σας αντιηλιακό

Αλήθεια: Μπορεί να έχει μείνει το μισό ή και παραπάνω από το περυσινό σας αντιηλιακό, ωστόσο, δεν χρειάζεται να το χρησιμοποιήσετε. Είναι καλό όσο και ένα ληγμένο γάλα. Οσο περνάει ο καιρός τα ενεργά συστατικά του περιορίζονται, οπότε γίνεται τελείως αναποτελεσματικό.

Μύθος: Δεν το χρειάζεστε τις μέρες που έχει συννεφιά

Αλήθεια: Σίγουρα βλέπετε αλλά και αισθάνεστε πως τα σύννεφα καλύπτουν τον ήλιο, ωστόσο, οι ακτίνες του βρίσκονται παντού. Τα σύννεφα, μάλιστα, φαίνεται πως αντανακλούν τις ακτίνες, δημιουργώντας μεγαλύτερο πρόβλημα.

Pixabay


Πηγή:iefimerida