Σπιτική φραουλάδα
        
        
                        
        Από τον Άκη Πετρετζίκη.
  
Συστατικά
- 2 κούπες νερό
 - 170 γρ. μέλι
 - 2 κούπες φράουλες, ψιλοκομμένες
 - 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
 - 1 κούπα σόδα
 
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βάζουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε το νερό με το μέλι και φέρνουμε σχεδόν σε βρασμό ανακατεύοντας συνεχώς με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί το μέλι.
 - Αφήνουμε να κρυώσει σε ένα μπολ για 30 λεπτά έως 1 ώρα.
 - Βάζουμε τις φράουλες με το χυμό λεμονιού στο μπλέντερ και τα χτυπάμε.
 - Προσθέτουμε σιγά σιγά το σιρόπι μέχρι να γίνει ένα απαλό και λείο μείγμα.
 - Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο δοσομετρικό δοχείο .
 - Ρίχνουμε τη σόδα και ανακατεύουμε.
 - Σερβίρουμε σε ποτήρια με αρκετό πάγο.
 
        Μοιράσου:
        
    
    
    
                        
                        

















