Σπιτική φραουλάδα

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 16 Απριλίου 2016 16:25

Σπιτική φραουλάδα

Από τον Άκη Πετρετζίκη.

 
Συστατικά

  • 2 κούπες νερό
  • 170 γρ. μέλι
  • 2 κούπες φράουλες, ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κούπα σόδα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε το νερό με το μέλι και φέρνουμε σχεδόν σε βρασμό ανακατεύοντας συνεχώς με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί το μέλι.
  • Αφήνουμε να κρυώσει σε ένα μπολ για 30 λεπτά έως 1 ώρα.
  • Βάζουμε τις φράουλες με το χυμό λεμονιού στο μπλέντερ και τα χτυπάμε.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το σιρόπι μέχρι να γίνει ένα απαλό και λείο μείγμα.
  • Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο δοσομετρικό δοχείο .
  • Ρίχνουμε τη σόδα και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε σε ποτήρια με αρκετό πάγο.



00 inkefalonia general ad 300X250