Σπαράγγια και υγεία

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016 12:06

Σπαράγγια και υγεία

Το σπαράγγι ως τρόφιμο είναι προικισμένο με εξαιρετικές ιδιότητες.

Έχει διαιτητικές και ιδιαίτερα διουρητικές ιδιότητες αφού περιέχει 90% νερό.

Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και πλήθος μεταλλικών όπως ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, μαγνήσιο και βιταμίνες Α, Β ,C και Ε.

Επίσης τα σπαράγγια βοηθάνε:

· στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος

· προστατεύουν το καρδιαγγειακό σύστημα

· συμβάλλουν στην υγεία του δέρματος, των νυχιών και των μαλλιών

· αυξάνουν την πνευματική δραστηριότητα

· στην ανάπτυξη και στην αναπαραγωγή

· ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα

· την όραση

Οι βλαστοί των σπαραγγιών κατατάσσονται σε τέσσερις ομάδες ανάλογα με τον χρωματισμό τους:

Πράσινα σπαράγγια
Ιώδη σπαράγγια
Λευκά σπαράγγια

Τα πράσινα σπαράγγια αναπτύσσονται στην ύπαιθρο και οφείλουν το χρώμα τους στην επίδραση του ήλιου και στην χλωροφύλλη. Είναι πιο αρωματικά και πιο τρυφερά από τα άλλα σπαράγγια.

Τα ιώδη σπαράγγια δέχονται για λίγες ώρες την επίδραση του ηλίου και η γεύση τους είναι πιο φρουτώδης συγκρινόμενη με εκείνη των λευκών σπαραγγιών.

Τα λευκά σπαράγγια δεν έρχονται σε επαφή με το ηλιακό φως, καθώς καθημερινά καλύπτονται με νέο στρώμα από χώμα. Είναι πιο σαρκώδη και έχουν απαλή γεύση. Μπορείτε να τα καταναλώνετε περίοδο που κάνετε δίαιτα λόγω της χαμηλής θερμιδικής τους αξίας. Τα 100 γρ. αποδίδουν περίπου 26 θερμίδες.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250